Hitlerhez hasonlította az európai muszlimokat a "rasszista" dán

A korábban parlamenti képviselőként tevékenykedő Mogens Camre azzal érdemelte ki büntetését, hogy Twitter-oldalán a nácikhoz hasonlította a muszlimokat. 

A korábban parlamenti képviselőként tevékenykedő Mogens Camre azzal érdemelte ki büntetését, hogy Twitter-oldalán a nácikhoz hasonlította a muszlimokat. A 79 éves politikus az Európában élő zsidók helyzetét a következő szavakkal írta le:

"A muszlimok ott folytatják, ahol Hitler abbahagyta".

Mogens Camre fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen. A Dán Néppárt politikusa korábban is tett gyújtó hangú kijelentéseket. 2002-ben azért úszott meg egy hasonló ügyet, mert az Európai Parlament tagjaként immunitást élvezett. Ekkor azt mondta, hogy a muszlimok arra várnak, hogy "megöljenek minket". Az új bejegyzés idejében a Gladsaxe városi tanács tagja volt. Camre később azt mondta, hogy "nyilvánvaló", hogy a muszlimok egy része üldözi a zsidókat Európában, de nem jelenti azt, hogy minden muszlim üldözi a zsidókat. Elmondta azt is, hogy szerint a muszlimok szent háborút hirdettek a Nyugat és a demokrácia ellen.

 

Az új bejegyzés idejében a Gladsaxe városi tanács tagja volt. Camre később azt mondta, hogy "nyilvánvaló", hogy a muszlimok egy része üldözi a zsidókat Európában, de nem jelenti azt, hogy minden muszlim üldözi a zsidókat. Elmondta azt is, hogy szerinte a muszlimok szent háborút hirdettek a Nyugat és a demokrácia ellen.