Homoszexuálisok felé fordul az MSZP?

Marginális kérdés

Az MSZP korábban nem támogatta az egyneműek házasságát. Soha nem nyilatkoztak erről úgy, hogy be kellene vezetni, még akkor sem, ha közben létrehoztak egy LMBTQ-munkacsoportot a párton belül. A távolságtartásra jó példa, hogy még tavaly márciusban Botka László választmányi elnök is azt mondta az erre irányuló kérdésre, hogy „egy olyan országban, ahol 10 millió emberből 4 millió a létminimum alatt él, nem ezt tartjuk a legfontosabb feladatnak”.
 
A szocialistákon és az LMP-n kívül a többi baloldali törpepárt már korábban is beállt a reklámhomoszexuálisok mögé, élükön a köpönyegforgató Gyurcsánnyal, hiszen a 70+osok pártját valamivel frissíteni kéne: ha meleg limonádéval, hát meleg limonádéval.

Coming out

Most azonban úgy tűnik, az MSZP „coming outolt”: a Vokskabin.hu egy politikai preferencia-felmérő oldal, ahol adott közéleti kérdésekre kell válaszolnunk, majd az eredmények nagyjából megmutatják, melyik párt áll hozzánk közel. A kérdésekre adott háttérválaszokat a kutatók maguktól a pártoktól kérik ki, tehát az eredmények elméletileg helyes állásfoglalásnak tekinthetők.
 
S itt jön a csavar: annál a kérdésnél, amiben arra kell válaszolnunk, hogy támogatjuk-e a melegházasságot, az MSZP állásfoglalása igenlő.
 
 
Eszerint a szocialisták a Vokskabin munkatársainak úgy nyilatkoztak, hogy ők is támogatják a homoszexuálisok egybekelését, ami egyértelmű pálfordulásként értelmezhető. Hogy pontosan mi a leányzó fiúcska fekvése, arról megpróbáltunk volna az MSZP-nél érdeklődni, ha lenne sajtóosztályuk, de nem igazán van, hiszen az e-mailünkre nem válaszoltak, telefonon pedig hosszas próbálkozás után is elérhetetlenek maradtak.