Izrael több mint háromezer új telepes lakást tervez Ciszjordániában

Izrael több mint háromezer új telepes lakást tervez Ciszjordániában

Ez Izrael válasza a csütörtöki merényletre. Minden az izraelieknek ártani akaró terrorista számítson halálos válaszcsapásra és pusztításra, tette hozzá a bejelentéshez Becalel Szmotrics izraeli pénzügyminiszter.

Izrael több mint háromezer telepes lakás felépítésének terveivel válaszol a csütörtök reggeli ciszjordániai terrortámadásra – jelentette be Becalel Szmotrics pénzügyminiszter, a jobboldali, a telepeseket támogató Vallásos Cionisták párt elnöke csütörtökön késő este.

Szmotrics közölte, hogy a Ciszjordánia területén fekvő Maále Adumimban 2350, a szintén ott található Kedar nevű telepes faluban 300 és Efrat telepes városban 694 új lakás terveit ismertette csütörtök esti találkozóján Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel, Joáv Gallant védelmi miniszterrel és Ron Dermerrel, a stratégiai ügyek miniszterével.

Tudja minden, nekünk ártani akaró terrorista, hogy ha kezet emelnek izraeli állampolgárokra akkor az halálos csapással és pusztítással fog járni, és amellett elmélyítjük örökkévaló kötődésünket Izrael egész földjén

– mondta Szmotrics.

Csütörtök reggel három palesztin fegyveres tüzet nyitott egy ellenőrzőpont közelében azon az úton, amely Jeruzsálemet összeköti a Holt-tengerrel, és az út mentén fekvő Maále Adumim telepes-várossal. A merényletben megöltek egy és megsebesítettek 11 izraelit.

(MTI)

(Címlapkép: Izraeli páncélozott katonai járművek hadműveletben vesznek részt a ciszjordániai Túl-Karmban 2024. február 18-án. A rajtaütésben két palesztin ember életét vesztette, hat megsebesült. MTI/EPA/Alaa Badarneh)