Izraelben többen életveszélyesen megsebesültek egy merényletben

Izraelben többen életveszélyesen megsebesültek egy merényletben

Három palesztin fegyveres tüzet nyitott Jeruzsálem felé tartó és egy ellenőrző pontnál várakozó autókra. Kilenc ember megsebesült, két támadót az autósok agyonlőttek, harmadik társukat rendőrök terítették le menekülés közben.

Kilencen megsebesültek, közülük hárman életveszélyesen egy Jeruzsálem közelében elkövetett lövöldözéses merényletben csütörtök reggel – jelentette a katonai rádió.

Három terrorista hajtotta végre a merényletet. Közülük kettőt autósok likvidáltak.

A rendőrség első jelentése szerint két merénylő autóval Maále Adumim telepes város közelében a Holt-tenger és Jeruzsálem közötti főúthoz hajtott, majd ott kiszálltak és tüzet nyitottak a Jeruzsálem felé tartó, az ellenőrző pontnál várakozó autókra.

Golyónyomok egy helyszínen álló autó szélvédőjén, Maále Adumim zsidó telepesváros közelében.

Két merénylőt autósok lőttek agyon a helyszínen. A rendőrség nagy erőkkel kutatást indított a környéken, mert egyes szemtanúk három lövöldözőt láttak. A biztonságiak a környék átfésülése során azonosították és ártalmatlanították a korábban a helyszínről sikeresen elmenekülő harmadik terroristát.

A mentőszolgálat beszámolója szerint a sebesülteket a jeruzsálemi Hadassza kórházba szállították. Hárman nagyon súlyos állapotban vannak, ketten közepesen, a többiek könnyebben sebesültek meg.

Két merénylőt még a helyszínen agyonlőttek fegyveres autósok, a harmadik társukat a biztonsági szolgálat keresi.

(MTI)

(Címlapkép: Az izraeli biztonsági szolgálatok tagjai a helyszínen, Maále Adumim zsidó telepesváros közelében 2024. február 22-én MTI/AP/Mahmúd Illean)