Katar nem Magyarország! A nyugatiak a vb-n már nem szórakoznak szivárványos karszalaggal

Katar nem Magyarország! A nyugatiak a vb-n már nem szórakoznak szivárványos karszalaggal

Majd máshol és máskor tiltakoznak. Ahol nincs tétje. 

Emlékezetes, milyen európai szintű propaganda-hadjárat zajlott a magyar válogatott és annak szurkolói ellen, amikor nem voltak hajlandóak sem letérdelni, sem pedig részt venni a szivárványos kampányban. Úgy tűnik, az elvek vállalása is csak addig tart, ameddig azt egy gyengébb féllel szemben lehet érvényesíteni. 

Katar már más tészta, pedig ott börtönbüntetés járhat a homoszexualitásért. Ugyanis néhány órával a magyar idő szerint hétfőn délután 2 órakor kezdődő Anglia-Irán meccs előtt már biztos, Harry Kane és a többi nyugat-európai csapatkapitány sem fog szivárványszínű csapatkapitányi karszalagot viselni.

A 444 arról ír, hogy a Guardian első értesülései szerint az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) és a FIFA közötti egyeztetéseken kiderült, hogy az angolok nem úsznák csak meg pénzbüntetéssel. Ennek kifizetését a szövetség bevállalta volna Harry Kane csapatkapitány helyett. Kane sárga lappal indította volna a meccset még a kezdő sípszó elhangzása előtt, ez pedig túl nagy ár a tiltakozásért. Erről Mark Bullingham, az FA vezérigazgatója beszélt, aki szerint meg kell vizsgálni, milyen más módon tudnák megmutatni, hogy mi az, amiben hisznek.

Wales, Dánia, Németország, Belgium, Hollandia és Svájc csapatkapitányai is szivárványszínű karszalagban futottak volna ki a pályára. Mostani közös nyilatkozatukban leszögezték: a pénzbírságot vállalták volna, az egyéb, csapatkapitányokkal szembeni retorziókat nem.

„Nagyon csalódottak vagyunk a FIFA példátlan döntése miatt” - idézte közös nyilatkozatukat a BBC.