A gazdag migránsok és a rabszolgatörvény dacára Donald Trump csodálta Orbán Viktort

A gazdag migránsok és a rabszolgatörvény dacára Donald Trump csodálta Orbán Viktort

Az, hogy az Egyesült Államok baromi messze van, arra jó példa Jeff Sessions nyilatkozata; Donald Trump volt igazságügyminisztere a kormánypárti Magyar Nemzetnek árulta el, hogy a bukott republikánus elnök miért csodálta Orbán Viktort. 

Két szempontot hozott fel, amelyik itthonról nézve egyértelműen cáfolhatók. 

Az egyik a bevándorláspolitika.

"Magyarország még nálunk is hatékonyabb, mert a mi a szabályozásunkban számos kiskapu volt"

- fogalmazott a politikus. A kiskapu kifejezés kifejezetten szerencsétlen, hiszen Orbánék migrációs vonalán akkora kiskapu volt, amin 20 ezer gazdag bevándorló jött át, különösebb nemzetbiztonsági átvizsgálás nélkül - pénzért. Persze a letelepedésikötvény-bizniszt megelőzte az, hogy a Fidesz 2015-ben még a magyar települések határába akart illegális bevándorlóknak táborokat felhúzni. S ez csak azért nem sikerült, mert a martonfai civilek, illetve a Jobbik és az LMP politikusai közösen tiltakoztak Orbán Viktor döntése ellen. 

"Nekem pedig nagyon tetszik, hogy Magyarország ebben ilyen keményen kiáll. Fontos, hogy az egyes országok szembeszálljanak például a brüsszeli bürokratákkal, akik a briteknek is meg akarták mondani, mi legyen a rókavadászattal. Trump csodálta ezért Orbán miniszterelnököt, mert együtt érzett a jogaikért kiálló nemzetekkel" - szól Jeff Sessions másik érve. 

A magyar rabszolgákról, és arról, miért nem lehet Orbánt legyőzni egy szivárványos stadionban

"Ha nem tudjuk megmondani, mi ellen harcolunk, akkor azt sem tudjuk megmondani, hogy mi a harc jó formája. Mi az tehát, ami ellen harcolni kell?"* *G. Fodor Gábor Az Orbán-szabály (2021) (Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.)

Azt viszont nem biztos, hogy tudja, hogy az Orbán-kormány maximum a szivárvány zászlók alatt mer harcot vállalni Brüsszellel szemben. A legdrasztikusabb példája ennek a rabszolgatörvény elfogadtatása. A magyar munkavállalók alaptörvénybe ütköző (!) kizsákmányolását például a német autóipari multik kérték Orbánéktól, és ezzel el is dicsekedett Szijjártó Péter Düsseldorfban.