Kör alakú etikett címke – nem szokványos, de látványos (x)

Kör alakú etikett címke – nem szokványos, de látványos (x)

Amikor a kör alakú etikett címke felhasználási területei kerülnek szóba, sokan csodálkozva ráncolják a homlokukat. Mire lehet alkalmazni ezeket a kisebb-nagyobb méretben és sokféle színben kapható etikett címkéket? A következőkben kiderül…

A kör alakú etikett címke számos területen alkalmazható

Ez a különleges formájú etikett címke éppen olyan sok területen felhasználható, mint az összes többi “normál’ jellemzőkkel rendelkező változat. Nagyon hatékonyan alkalmazható a termékleírásokhoz, de a termékjelölésekhez is kiváló lehetőséget biztosít. Az Etikett-Címke-Shop-nál színes etikett címke íves és tekercses változatban is kapható, a választható árnyalatok pedig még tovább bővítik a termékpalettát.

A színes, kör alakú etikett címkék használata külön említést érdemel, hiszen felragasztásukkal egy-egy termék még figyelemfelkeltőbbé tehető. Az intenzív árnyalatok alkalmazásának előnye többszörösen is megtérül majd, megnöveli az adott árucikkek forgalmát.

Különféle alapanyagokból készülhet, különböző ragasztóanyagok felhasználásával

A kör alakú etikett címke is többféle alapanyagból készülhet, és különböző ragasztóanyagokat lehet hozzá társítani. Ennek eredményeképpen mindig a címkézési körülményeknek legmegfelelőbb változatot tudjuk beszerezni és sikerrel alkalmazni.

A kör alakú etikett címke alapanyagai

⚫ Direkt termál alapanyag:

Ez a változat rendelkezik a legkedvezőbb árral. A nyomtatásához nem szükséges festékszalag. Ennek az a magyarázata, hogy a nyomatkép a címke felületén a nyomtatófej által leadott hő hatására keletkezik. Nagy előnye, hogy alacsony költségek mellett is jó minőségű etikett nyomtatható, hátránya viszont az, hogy a súrlódás, a napfény vagy a hő hatására a címke könnyen elszíneződik.

Felhasználását emiatt elsősorban normál beltéri körülmények közé ajánlják. A nyomatképet jellemzően (felhasználástól, tárolástól függően) 1-3 évig képes megőrizni. Emiatt elsősorban rövidebb távra szóló címkézési feladatok ellátására ajánlott választani.

⚫ Papír alapanyag:

A nyomtatásához WAX típusú festékszalag kell, ennélfogva drágább, mint az előzőekben bemutatott direkt termál alapanyagú változat. Előnye, hogy normál beltéri körülmények között az információt több éven át is megőrzi.

Nem történik információvesztés sem a súrlódás, sem a kaparás, sem a közvetlen hőhatás következtében. Felhasználható gyűjtőpontként, dokumentumok kezeléséhez, termékleírásokhoz, vonalkódos jelölésre, polc- és kartoncímkeként.

⚫ Műanyag alapanyag:

A nyomtatáshoz RESIN típusú festékszalagra van szükség, ami 20-30 százalékkal magasabb költséget eredményez a papír alapanyaghoz képest. A nagyobb kiadás azonban megtérül, hiszen kültéren, beltéren egyaránt alkalmazható, és számtalan kiváló tulajdonsággal rendelkezik.

Ellenáll a nedvességnek, a vegyi anyagoknak és a mechanikai hatásoknak is. A legtartósabb azonosítást garantálja, és prémium színvonalú nyomatképet biztosít. Főként az elektronikai-, az autó- és a vegyiparban alkalmazzák.

A kör alakú etikett címke nem szokványos, de látványos – érdemes kihasználni az előnyeit!