Magyar Péter: Gyurcsány és Orbán alatt az EU második legszegényebb és legkorruptabb országa lettünk

Magyar Péter: Gyurcsány és Orbán alatt az EU második legszegényebb és legkorruptabb országa lettünk

Magyarország uniós csatlakozásának 20. évfordulója apropóján, május 1-jén értékelte tagságunkat, és kifejtette, mit kínál a Tisza Párt, szemben az Orbán–Gyurcsány-korszakkal, amelyik 40 ezer milliárd forint EU-s pénzt égetett el.

Ma húsz éve annak, hogy hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz – kezdte Facebookon szerdán megjelent vissza- és előretekintő írását Magyar Péter.

A 24 százalékosra mért Tisza Párt alelnöke kifejtette: "Az idősebbek és a kortársaim a megmondhatói annak, hogy micsoda várakozás előzte meg a belépésünket. Sokan úgy hitték, hogy az uniós tagsággal végre oda kerül Magyarország, ahova mindig is tartoznia kellett volna. Azt hittük, hogy a Kárpát-medence végre egyszer nem a soha be nem váltott ígéretek földje lesz."

Nem az unió és nem a magyar emberek hibája, hogy nem így lett. Rengeteget kaptunk és rengeteget adtunk. Minden magyar ember élvezi a négy uniós szabadság (áruk, személyek, szolgáltatások és a tőke szabad mozgása) és az unió nyújtotta biztonság és kulturális sokszínűség előnyeit.

– idézte fel Magyar, majd hozzátette: "Magyarország kinyitotta a piacait, átalakította a jogrendszerét és a magyar emberek munkával, jószándékkal és kreativitással járultak hozzá Európa fejlődéséhez".

A NER-ből kiszállt, majd az ellen fordult politikus emlékeztetett:

"A belépéskor éltanulók voltunk. Húsz év alatt 40 ezer milliárd forint uniós forrás érkezett hazánkba. Ez a pénz kétszerese annak, mint amiből a porig bombázott Németországot újjáépítették a II. világháború után. Ha húszezreseket egymás mellé tennénk, akkor ennyi pénzzel eljutnánk a Holdig. És mégis mi történt?"

"Gyurcsány és Orbán alatt éltanulóból az unió második legszegényebb tagállama és hivatalosan a legkorruptabb országa lettünk"

– állapította meg Magyar Péter. Mint folytatta:

Orbán Viktor szerint Brüsszelből csak a baj jön. Javaslom, hogy kérdezze meg a vejét, T. Istvánt, hogy más nem jön-e, hogy van-e pénz lóvéra.

"Ha a Tisza Párt bizalmat kap a magyar emberektől, akkor haladéktalanul csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, zéró toleranciát hirdetünk a korrupció minden formájával szemben. Lezárjuk a jogállamisági eljárást és hazahozzuk a kormányzati korrupció miatt jelenleg Brüsszel által befagyasztott uniós támogatásokat. Ez a sok ezer milliárd forint rendkívül fontos a magyar kis- és közepes vállalatoknak, a magyar gazdáknak, a magyar oktatásnak, egészségügynek és minden magyar embernek. Ha rajtunk múlik, akkor az unió viszonylatában visszatérünk az őszinte, kritikus, de konstruktív párbeszédhez" – ígérte az újdonsült pártpolitikus.

Magyar ezután azt kérte, tegyünk érte közösen, hogy az uniós tagságunk tényleg sikertörténet legyen, és végre a magyar emberek is élvezzék az ide érkező fejlesztési pénzek előnyeit.

Június 9-én európai parlamenti képviselőket választunk. Sorsdöntő választás lesz. Jó szívvel ajánlom a Tisza Párt jól képzett, sok nyelven beszélő jelöltjeit, akik igaz hazafiként mindig a magyar emberek érdekében fognak dolgozni Brüsszelben és Strasbourgban is

– tett újabb ígéretet Magyar Péter, rögzítve: "Isten éltesse Magyarországot!"

(Címlapkép: Magyar Péter - Béli Balázs/Alfahír)