Már most is megfizethetetlen, de még drágábbak lesznek a fürdők

Már most is megfizethetetlen, de még drágábbak lesznek a fürdők

Nincs megállás a fürdőbelépők drágulásában sem. Már most is megfizethetetlen a legtöbb magyarnak egy budapesti fürdő, nemsoká pedig még drágább lehet.

Korábban már írtunk arról, hogy a január 8-i áremeléssel már a magyarok számára jóformán megfizethetetlenek lettek a budapesti fürdők.

A Széchenyiben és a Gellértben például a hétfő és csütörtök közötti szekrényes belépő ára 9400 forintról 10 500 forintra ugrott. A pénteki és hétvégi jegy ennél is drágább. Az 10 900-ról 12 ezer forintra emelkedett.

Odáig jutottunk, hogy ha egy fiatal pár lubickolni akar a Rudasban, és némi harapnivalót és italt is fogyaszt, nem ússza meg harmincezer alatt.

De nemsokára ennél is drágábbak lehetnek a fürdők!

Mivel akár több 10 milliós plusz költséget is jelenthetnek a fürdőknek a január 1-től megemelt víz- és csatornadíjak. Ezért drágulhatnak a belépőjegyek is - írja a Pénzcentrum.

A Magyar Fürdőszövetség főtitkára szerint a jelenlegi árakhoz képest 10-15 százalékkal kerülhet többe egy belépőjegy.

A Magyar Víziközmű Szövetség szerint a megfelelő minőségű szolgáltatás biztosítása miatt volt szükség az áremelésre – erről az RTL-nek nyilatkozott a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke, aki még azt is elmondta:

„Legutóbb 12 évvel ezelőtt változtak ezek a díjak, méghozzá akkor 2,5 százalék körüli értékkel. Tehát az utóbbi 12 évben minden olyan szolgáltató, aki igénybe vette ezt a szolgáltatást, az inflációs hatások nélkül vette igénybe és élvezte ennek az előnyeit.”

A Fürdőszövetség reméli, hogy az áremelkedés mértéke még nem befolyásolja negatívan a forgalmat, de ha kell, a szezonon kívül bizonyos szerződéseket megtakarításként meg is szüntethetnek.

(Fotó: Látogatók a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda medencéjében 2016. március 21-én. Az ENSZ 1992-ben nyilvánította március 22-ét a víz világnapjává, amelynek célja a környezet és ezen belül a Föld vízkészletének védelme. MTI Fotó: Balogh Zoltán)