Magyarok számára megfizethetetlenek lettek a budapesti fürdők

Magyarok számára megfizethetetlenek lettek a budapesti fürdők

Január 8-tól változtak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez tartozó fürdők belépőjegyárai. Ezzel elképesztően megdrágultak a budapesti fürdők.

A főképpen külföldiek által látogatott történelmi budapesti fürdők esetében a belépődíjak nagyobb mértékben nőttek. A többi esetében kisebb, 5-6 százalék körüli az emelés – hívta fel a figyelmet az Mfor.

A drágulás miatt a budapesti fürdők nagy része ma már megfizethetetlen egy átlag magyarnak.

A Széchenyiben és a Gellértben a hétfő és csütörtök közötti szekrényes belépő ára 9400 forintról már 10 500 forintra ugrott. A pénteki és hétvégi jegy ennél is drágább. Az 10 900-ról 12 ezer forintra emelkedett.

Széchenyi fürdőben a reggel 9 óráig váltható belépő díja a hét eleji időszakban 7500 forintról 8400 forintra emelkedett. A hétvégi jegyeké 8700-ról 9700-ra.

A Rudas Gyógyfürdő esetében a hétköznapi jegyért 8600 forint helyett 9300 forintot kell már kicsengetni. A hétvégi jegy ára 12 200 forint.

A Lukács Gyógyfürdőben, a teljes árú belépőnek hétköznap 4800 forintra, míg hétvégén 5200 forintra emelkedett az ára.

A külföldieket bizonyára nem fogja földhöz vágni ez az emelés. De a magyaroknak ezek után biztos, hogy még nehezebb lesz kifizetni egy családi fürdőzést. Ahogyan arra a Mfor is felhívja a figyelmet, ott tartunk már, hogy ha egy fiatal pár lubickolni akar a Rudasban, és némi harapnivalót és italt is fogyaszt, nem ússza meg harmincezer alatt. (Orbán multimilliárdos barátai persze ennyi pénzért már lehajolni sem fognak.)