Meddig tűrjük?

A televíziózás egyik ürülékkel egyenértékű végterméke a Szent Korona másolatával a fején provokált, megbecstelenítve a magyarság szakrális ereklyéjét.

Sajnos megszokhattuk már, hogy a televíziózás kanálisából kibuggyanó kereskedelmi csatornák műsortermékei finoman fogalmazva sem az értékteremtést tűzik ki kulturális célnak. Sokkal inkább provokatív bulvárban utaznak, futószalagon gyártva és reflektorfénybe állítva az úgynevezett celebeket, a televíziózás ürülékkel egyenértékű végtermékeit.

lenyEgy ilyen végtermék vetemedett arra, hogy az egyik kereskedelmi szennycsatorna (a nevét sem érdemes leírni vagy kimondani) bulvárkanálisában turkáló műsorában a Szent Korona egy felismerhető másolatával a fején csináljon magából hülyét, ugyanakkor meggyalázva ezzel magyarságunk szakrális ereklyéjét. A gyomorforgató képsorokat természetesen már a műsor sugárzása előtt "kiszivárogtatta" a bulvár.

A lény (mert az ő neve is lényegtelen, embernek meg nem nevezhető az ilyen), hogy tovább fokozza a gyalázatot és a provokációt, amit televízióban manapság megengedni szokás, a nadrágját is letolta. Mindezt azért, mert a lény szerint „fontos a meztelenség”. Saját elmondása szerint két üzenete is volt az akciójával: „Egy, hogy demokrácia van, így lehet mindenki fején korona, mint ahogyan én is azt viseltem. Kettő, hogy lássák, jól vagyok, alkotok, koronát, zenéket, és mindent, amit lehet, el is adok.”

Nehéz úgy véleményt írnia az embernek erről az elmezavarról és gusztustalan provokációról, hogy ne nyílt uszításnak tűnjön. Mert ugyebár annak már van egy jogi vonzata is. Csakhogy annak is van jogi vonzata, ha valaki a Szent Koronát szennyezi be a bulvár mocskával, mert mi másról lehetne szó a lény ocsmány provokációja kapcsán, mint arról, hogy megsérti legfontosabb nemzeti jelképünket.

Volt idő, amikor nem lett volna kérdés, hogy mi jár egy ilyen tettért, hogy mit érdemel egy ilyen lény. Miközben pedig ezt felidézem magamban, őszintén remélem, hogy eljön majd az az idő is, amikor a legszigorúbb, elrettentő erejű törvény fog ismét lecsapni azokra, akik megbecstelenítik a magyarság Szent Koronáját, vagy bármit, ami szent és sérthetetlen.

NT

alfahir.hu