Megválaszolták, miért kísérte el Orbán Viktort legkisebb lánya Trumphoz

Megválaszolták, miért kísérte el Orbán Viktort legkisebb lánya Trumphoz

A miniszterelnök sajtófőnöke elárulta, Lévai Anikó helyett ugrott be Orbán Flóra. Az út célja pedig a magyar-amerikai barátság helyreállítása volt.

Mivel Orbán Viktort felesége nem tudta elkísérni, a lánya segítette ki, és elutazott vele a Trump házaspárral lezajlott találkozóra

– erről tájékoztatta Havasi Bertalan a 24.hu-t.

A kormányfő sajtófőnökének azt követően küldött a lap kérdéseket, hogy Orbán legkisebb lánya, a 19 éves Flóra is feltűnt a miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett videóban. Orbán Flóra a felvétel 18. másodpercében bukkant fel, ezt először a hvg.hu vette észre. Orbán egyébként azt hangoztatta: „A béke neve: Donald Trump.”

Friss válaszában Havasi hozzátette:

Orbán Viktor a lánya utazásának költségeit az ilyenkor érvényes szabályok szerint saját maga fizeti ki.

„Az USA volt és – reményeink szerint – leendő elnöke meghívására látogatott Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokba. Egyben eleget tett a Heritage Found korábbi meghívásának is. A miniszterelnöki út célja az volt, hogy helyreállítsa a magyar-amerikai barátságot” – jelentette ki a sajtófőnök.

Nem mellékesen a magyar miniszterelnök még pénteken utazott az Egyesült Államokba, hogy a korábbi amerikai elnökkel, egyben republikánus elnökjelölttel tárgyaljon Mar-a-Lagóban, Donald Trump floridai rezidenciáján. A megbeszélés után pedig közös vacsora és koncert volt a program.

(Címlapkép: Orbán Flóra, Orbán Viktor és Donald Trump - Facebook)