Ön szokott vásárolni a Sparban? Mészáros Lőrinc inkább vett 18 Spar-üzletet

A legnagyobbak így csinálják.

Tizennyolc, a Spar Magyarország Kft. által bérelt ingatlant vásárol az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. az Erste Alapkezelőtől, a tranzakció teljes értéke 14,5 millió euró (4,5 milliárd forint) - közölte az Appeninn Vagyonkezelő Holding az MTI-vel csütörtökön. 

A tájékoztatás szerint az ingatlanok bérbeadásából származó éves bevétel 1,8 millió euró (572 millió forint) ami 12,73 százalékos hozamot jelent a tranzakció teljes ügyleti értékéhez viszonyítva. 

A tranzakcióval az Appeninn tulajdonába kerül több mint bruttó 18 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület, továbbá a felépítményekhez tartozó összesen közel 80 ezer négyzetméternyi telek és kevéssel több mint 1200 parkolóhely is.

A 18 vidéki nagyvárosban, üdülőhelyeken, megyeszékhelyeken, illetve Pest megyei településeken található áruházakat a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. hosszú távú szerződés alapján bérli.

És hogy kié is az üzleteket megvásároló Appeninn? Tavaly decemberi tájékoztatás szerint a Mészáros Lőrinchez köthető Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., a Konzum PE Magántőkealap, valamint a Konzum Management Kft. együttesen 51,34 százalékos, többségi befolyást szerezhet az irodaházakat, ipari és logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn Holding Nyrt. fölött. A Konzum Nyrt. tájékoztatása szerint a társaság többségi tulajdonának megszerzése két ügyletből áll. A szükséges versenyjogi eljárást követően az Appeninn Nyrt. nevesített tulajdonosai 24,51 százalékban a Konzum PE Magántőkealap, 24,51 százalékban a Konzum Befektetési és vagyonkezelő Nyrt., valamint 2,32 százalékban a Konzum Management Kft. lesznek.