Miskolc Holding: jogtalan telefonszámla kifizetésekről kérdez a Jobbik

A Miskolc Holding nemcsak Lakatos számláit fizette, de úgy tűnik, a Kriza Ákos polgármester mellett kampányoló vállalkozó segítőiét is, mondta hétfői tájékoztatóján Jakab Péter. A Jobbik miskolci frakcióvezetője újabb közérdekű adatigényléssel tudta meg, hogy Lakatos embereinek a telefonszámláit még idén áprilisban is a holding fizette. A számlák összértéke készülékenként százezres nagyságrendű.

"Mivel magyarázza Kriza Ákos mindezt? A fideszes városvezetést feketekasszával vádló Lakatos embereivel állt-e bármilyen jogviszonyban az önkormányzat, ami alapján az ő számláikat is több mint egy évig fizették, és talán fizetik a mai napig is? Mit kellett Lakatos embereinek tenni azért, hogy ilyen kedvezményt kapjanak a holdingtól? Miközben a Nemzeti Nyomozó Iroda számos eljárást indított a miskolci feketekassza-ügyben, az önkormányzat belső ellenőrzési osztálya miért nem kezdeményezett semmilyen vizsgálatot ennek kapcsán az elmúlt évben?"

- tette fel kérdéseit a legerősebb ellenzéki párt politikusa.

Jakab Péter emlékeztetett arra is: korábban Kriza Ákos jegyzője elismerte, hogy a polgármester volt kabinetvezető-helyettese, Kovács Zsolt jogosulatlanul biztosított telefonhasználatot Lakatosnak, és ezzel kárt okozott az önkormányzatnak. A Jobbik tudni szeretné, a mostani esetért ki a felelős?