Nácik lettek az izraeliek! Mondta egy zsidó kutató majd megbüntetett egy kislányt

Hozzátette: a zsidók pontosan úgy viselkednek, mint ahogy velük viselkedtek.

Dr. Marsha Levin egy amerikai, zsidó származású nyugalmazott kutató, fő kutatási területe a lovak háziasítása. Tagja a „Zsidók a palesztinok jogaiért”- elnevezésű szervezetnek, szintén támogatja az Izrael politikáját ellenző úgynevezett BDS bojkott-mozgalmat. Shahar Rabinovits pedig egy tizenhárom éves izraeli kislány, a lovaglás a szenvedélye, egyik iskolai dolgozatát a lovakról írta. Ennek kapcsán néhány kérdéssel kereste meg a neves amerikai lókutatót. Dr. Marsha Levine azonban elutasította kérését.

„Te még csak egy gyermek lehetsz, de ha elég idős vagy ahhoz, hogy írjál nekem, akkor ahhoz is elég idős vagy, hogy Izrael történetéről tanulj, és arról, hogy ez hogyan érintette a palesztinokat”

- szakmai segítség helyett ezt írta a zsidó származású tudós a kislánynak, ezzel alighanem az Izrael-ellenes bojkottot kicsit túltolta. Hozzátette:

„A zsidók szörnyetegekké váltak. … A zsidók nácik lettek. A zsidók pontosan úgy viselkednek, mint ahogy velük viselkedtek.”

A kislány édesapja szerint azonban nem lenne szabad belekeverni a gyerekeket a zsidó-palesztin konfliktusba. Ebben az apukának igaza lehet, a zsidó kutatónak pedig abban, hogy aki Izrael jelenlegi politikáját ellenzi az nem feltétlenül antiszemita, lehet meggyőződéses antisoviniszta is, mit több: akár zsidó is.