Németh Szilárd szerint az E.ON olcsóbb gázzal akar a választásba beleszólni

„És ráadásul ott van Simicska.”

Ezt arra a felvetésre jelentette ki, hogy az E.ON bejelentette, a nemzeti gázszolgáltatónál is olcsóbban adják a gázt, mivel azt a szabadpiacról szerzik be, és így várhatóan éves szinten 13 ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók, a politikus azt kérte, "az emberek ne hagyják becsapni magukat".

Németh szerint aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az "kimegy a szabadpiacra" két évre. Az E.ON-nak azt javasolta,

"kicsit fogja vissza az agarakat", és ne avatkozzon be a választásokba.

Úgy vélte, az energiaszolgáltató ajánlatával egyértelműen „a politikai adok-kapokba száll be”, Brüsszel oldalán. Mint mondta, az Európai Unió meg kívánja szüntetni minden tagállamban a védett piacot, a teljes liberalizáció érdekében.

Az E.ON a Világgazdaságnak azt nyilatkozta: azért tudja olcsóbban adni a gázt, mert mint versenypiaci kereskedő nem hatóságilag szabályozott forrásból és árakon, hanem a szabadpiacon vásárolja a szénhidrogént.

Németh Szilárdot kérdezték az EU Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) Elios-üggyel kapcsolatos jelentésről is, amely súlyos árnyékot vet Orbán Viktor vejére, Tiborcz Istvánra.

Ezzel kapcsolatban a politikus azt mondta, az nem más, mint "brüsszeli kampányjelentés", beavatkozás az áprilisi országgyűlési választásba. Ráadásul - tette hozzá - „a vizsgált időszakban Simicska Lajos volt az Elios tulajdonosa”.

Azzal kapcsolatban is kérdezték a politikust, hogy sajtóhírek szerint saját plakáttörvényüket megszegve, a listaárnál olcsóban jutottak plakáthelyekhez. Erre Németh Szilárd csak annyit tudott mondani, hogy ez "ócska hazugság", betartják a vonatkozó jogszabályokat.

Arra a felvetésre, hogy az ellenzéki pártok nem tudnak plakáthelyekhez jutni, kifejtette: „a magyar választási rendszer egyforma lehetőséget biztosít” a legkisebb és legnagyobb pátnak is, egyforma a pénzügyi támogatásuk és a hirdetési piachoz is egyformán férnek hozzá. Hozzátette:

„És ráadásul ott van Simicska.”