Nerpédia - Tudjon meg mindent a környezetében zajló fideszes korrupcióról!

Nerpédia - Tudjon meg mindent a környezetében zajló fideszes korrupcióról!

"Örülnék neki, ha minél több ellenzéki képviselőjelölt, helyi aktivista használná a Nerpédiából nyerhető információkat. Ez egy nagyon jó kampányeszköz is!"

- fogalmazott az Alfahírnek Juhász Péter ötletgazda. A korábbi pártelnök, jelenleg politikai aktivistaként működő Juhász Péter nem titkolta, hogy a kezdeményezés célja az ellenzék, azaz a kormányváltás segítése. 

De mi is a Nerpédia? (KATT IDE!)

A folyamatosan bővülő adatbázis lényege, hogy egy-két kattintás után elérhetővé váljon az adott választókerület sötét oldala - azaz a Fideszhez kapcsolható korrupció-gyanús és egyéb botrányok. A trafikmutyitól kezdve a TAO-n át a különböző közbeszerzési projektekig. 

Juhász Péter hangsúlyozta: a Nerpédiának két alappillére van.

Az egyik a közösségépítés.

Ez azt jelenti, hogy mindenki küldhet jelzéseket a saját településéről, környékéről gyanús ügyekről, bizniszekről.

A másik pedig egy adatbázisépítés,

amely nagy szolgálatot biztosíthat a helyi kampányban az ellenzéki képviselőjelölt számára, másrészt a kormányváltás utáni elszámoltatás idején is nagy segítség lesz. 

Juhász Péter célja a választópolgárok tájékoztatása mellett a Hadházy Ákos vezette antikorrupciós hivatal munkájának segítése lenne. Ugyanis, ahogy fogalmazott, Orbán Viktor elrabolta, kisajátította az országot (state capture);

"ez szerintem hazaárulás"

- jelentette ki. De ugyanúgy hazaárulásnak tartja a Kínával és az oroszokkal való szövetkezést is. 

Jellemzőnek tartja Schadl György ügyét is, szerinte

a végrehajtói kar elnöke még csak nem is piramis csúcsa, csupán egy tégla,

ami valamilyen oknál fogva kiesett - már csak az a kérdés, hogy összeomlik-e ettől a NER építménye.

Ismert emberről készült pornográf felvételeket találtak Schadl György páncélszekrényében

Vélhetően biztosítékként vagy fegyverként őrzött felvételek voltak Schadl György bírósági végrehajtófőnök páncélszekrényében, amit az otthonában végzett házkutatás során találtak meg a rendőrök. Az RTL Híradó beszámolója szerint az előzetes letartóztatásban lévő Schadl, aki Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettesnek folyamatosan küldte a korrupciós pénzeket, a páncélszekrényében egy borítékot őrzött, amiben két fénykép volt.

Juhász Péter abban viszont biztos, hogy egy önálló hatáskörrel rendelkező antikorrupciós hatóságra lesz szükség a kormányváltás után. De ez önmagában még nem elég, elvárható a közös munka, hogy a különböző kormányzati szervezetek együttműködjenek.

"Ennek a rendszernek a csúcsán kell egy mindenkitől független, senkitől nem függő hivatal, amit nem lehet megállítani se belülről, se kívülről... "

- utalt a politikai aktivista Hadházy Ákos szerepére egy Márki-Zay Péter vezette kormányban.