Rátámadt kollégáinkra egy biztonsági őr az ÁSZ épületénél

Rátámadt kollégáinkra egy biztonsági őr az ÁSZ épületénél

Az incidens interjúkészítés közben történt, az Állami Számvevőszék épületével szemközti, Tiborcz István-féle szállodaépítés helyétől nem messze. Az esetet rendőri intézkedés követte.

Az Állami Számvevőszék épülete elé meghirdetett, majd a közeli építkezés zaja miatt a Vigadó téren tartott sajtótájékoztatót Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője kedd délután. Az ellenzéki pártokra kiszabni tervezett ÁSZ-büntetésről szóló jobbikos sajtótájékoztatót követően azonban

egy ottani biztonsági őr hirtelen rátámadt riporter és operatőri munkáját végezni próbáló munkatársainkra,

akik interjút készítettek Gyöngyösivel az ÁSZ-épülettel szemközt található, Tiborcz István-féle szállodaépítés helyszínétől nem messze. Az ötcsillagos szállodává alakuló Mahart-ház tulajdonosa a BDPST Zrt.

A biztonsági személyzet tagja félreérthette a helyzetet, ugyanis kollégáink nem az építkezésről forgattak a tettlegességgé fajuló incidens megtörténte előtt. Az indulatos férfi szerencsére "csak" stábunk kamerájának puskamikrofonját törte le, ahogyan az helyszíni fotóinkon is látható.

Az N1TV kérésére a váratlan eset után rendőri intézkedés indult, a megrongált eszközben keletkezett kár felmérése folyamatban van.

FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenése után egy nappal szerkesztőségünkkel az alábbi pontosítást közölte a Tiborcz-féle BDPST Zrt.:

"Munkatársukkal történt sajnálatos incidensről a BDPST Group és annak képviselői elhatárolódnak. A forgatásuk helyszíne jelenleg építési terület, mely a Market Építő Zrt. kizárólagos fennhatósága alatt áll. Kérem, hogy a történtekkel kapcsolatban az illetékes vállalatot szíveskedjenek megkeresni!"

(Címlapkép és fotó: Béli Balázs/Alfahír)