Tusványos: Orbán Viktor már készül, közben román csendőri biztosítást intéznek beszédének idejére

Tusványos: Orbán Viktor már készül, közben román csendőri biztosítást intéznek beszédének idejére

Nem bízzák a véletlenre a román hatóságok a szombaton előadó magyar miniszterelnök védelmét.

A Hargita megyei tanácselnök csendőri biztosítást kért a román belügyminisztériumtól, mert megzavarhatják Orbán Viktor pár nap múlva esedékes tusványosi beszédét - számol be Maszol.ro.

Az erdélyi lap szerint az úzvölgyi temetőben akciózó szervezetek készülődhetnek arra, hogy ellátogatnak a kormányfő szombati beszédére. Mint írták, emögött szélsőséges aktivisták egy csoportja, a Nemzet Útja (Calea Neamului) állhat, akik Mihai Tîrnoveanuhoz köthetők.

„A törvénynek kell mindenek felett állnia, és minden állami szervnek be kell avatkoznia, hogy megállítsák ezeket az embereket, akik cirkuszt akarnak csinálni azért, hogy megjelenhessenek a sajtóban, akik gyűlöletet szítanak és semmibe veszik a törvényt”

- fogalmazott Borboly Csaba megyei tanácselnök.

Egyébiránt Orbán Viktor még szerdán érkezett meg az erdélyi Tusnádfürdőre, miután Bukarestben informális találkozón vett rész Marcel Ciolacu román miniszterelnökkel és Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével.

A magyar miniszterelnök közösségi oldalán egy kép kíséretében követőivel ma annyit osztott meg: „Tusványos. Második nap.” Valamint azt az információmorzsát is elhintette, hogy már készül a beszéd.

(Címlapkép: Orbán Viktor - Facebook)