Varga Viktor újra meggyalázhatja a Szent Koronát!

Elutasították a gyomorforgató magamutogatásáról hírhedt celeb elleni feljelentést.

Sneider Tamás, a Magyar Országgyűlés jobbik alelnöke, illetve társai még a decemberi televíziós provokáció után nemzeti jelkép megsértése vétségének gyanúja miatt tettek feljelentést.

A rendőrség szerinte azonban "nem történt" bűncselekmény, "nem gyalázta meg" Varga Viktor a Szent Koronát. Az indoklásban az áll:

„A bűncselekmény elkövetési magatartása a sértő vagy lealacsonyító kifejezés használata (vagyis a jelképekkel kapcsolatos nemzeti érzületet sértő, becsmérlő szavak, kifejezések) vagy azoknak más módon történő meggyalázása (pl. zászló elégetése, letépése, bemocskolása). A cselekménynek nagy nyilvánosság előtt kell történnie. A meggyalázásnak a védett jelképekre - így jelen esetben a Szent Koronára - közvetlenül kell vonatkoznia, közvetlennek és félreérthetetlennek kell lennie. A megtekintett videofelvétel alapján megállapítható, hogy Varga Viktor meztelenkedése nem a Szent Korona meggyalázására vonatkozik, erre irányuló kifejezés el sem hangzik a felvételen, a Szent Korona szóba sem kerül abban a 4-5 percben, amikor a stúdióban a meztelenkedés a téma.”

Szóba sem került a Szent Korona.... Valóban, ellenben a felismerhető másával mutogatta magát félmeztelenül Varga Viktor. Ezt mintha a rendőrség nem venné figyelembe, vagy nem venné észre, hogy milyen módon is történt nemzeti jelképünk megsértése. Az indoklásból újfent kiderül az a nonszensz jogi értelmezés, hogy a törvény csakis az eredeti, Országházban őrzött Szent Koronára vonatkozik. Ám az elég életszerűtlen, hogy egy suttyó provokátornak az Országházban tapadjon rá a keze a valódi Szent Koronára.

A Jobbik nem egyszer tett már feljelentést szakrális ereklyénk meggyalázása miatt, amit eddig minden esetben lesöpörtek a hatóságok. Szó szerint „divat” lett a Szent Koronával provokálni, mégsem lehet ellene tenni semmit sem. A Btk. 334. §.-a szerint, aki nagy nyilvánosság előtt Magyarország himnuszát, zászlaját, címerét vagy a Szent Koronát sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, illetve azokat más módon meggyalázza, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, nemzeti jelkép megsértését követi el. A jelen példából is látható azonban, hogy a hatóságok sajátosan értelmezik a törvényt. Jobbikos képviselők ezért tavaly decemberben a Szent Korona védelmében nyújtottak be törvénymódosító javaslatot. Így már egyértelműen büntethetővé válhatna az is, ha valaki a Szent Korona képmását gyalázza meg. A jobbikos javaslat jelenleg is tárgysorozatba vételre vár.