Mexikóban egy radioaktív konténert sikerült ellopni

Radioaktív anyagot tartalmazó konténer ellopása miatt rendeltek el riadót kedden a mexikói hatóságok hat szövetségi államban.

A hírt Luiz Felipe Puente, a polgárvédelem vezetője közölte Twitter oldalán. Az üzenet szerint Querétaro, Hidalgo, México, Guanajuato, San Luis Potosí és Michoacán szövetségi államban rendeltek el készültséget.

A tisztviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a konténer megtalálása esetén ne nyissák fel, hanem hívják a 911-es segélyhívó számot. Puente leírta azt is, hogy hol tűnt el a konténer és pontosan milyen típusú anyagokat tartalmaz.

Tavaly februárban Querétaro szövetségi államban elloptak egy teherautót, amelyen ugyancsak radioaktív anyagok voltak. A járművet tíz nappal később találta meg a rendőrség. Két éve, 2015 áprilisában hasonló eset történt, amikor irídium-192-es sugárzó izotóp tűnt el. Ezt is később megtalálták a hatóságok.

2013 decembere óta ez a sokadik ilyen eset, hogy radioaktív anyagot raboltak el. Mindegyik szerencsésen végződött, nem járt súlyosabb következményekkel a természetre, illetve a lakosságra nézve.

Forrás
MTI
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.