Hány fideszes építhetett még magának vadászházat EU-s pénzből?

A kormány rengeteg forrást költött a falusi turizmusra, azonban számos visszaélés is történhetett.

Példaként említette az izsáki és szuhai vendégházat, kifejtve: a támogatásokat a pályázók maguk használták fel és nem működtették fogadóként a létesítményeket.

A jobbikos politikus azt is bírálta, hogy Hatvan térségében több fejlesztést Szabó Zsolt, a nemzeti fejlesztési tárca fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárának sógora nyert el. Emiatt azt javasolta, hogy a képviselőket ciklus elején és végén is vessék alá vagyonosodási vizsgálatnak, s az terjedjen ki a rokonságra is.

Az EU kifizette, a rokon megépítette, az államtitkár használja

Szabó Zsoltról korábban akkor írtunk, mikor kiderült: az általa korábban vezetett Hatvan városát a kormányzati források elzárásával fenyegette, amiért összeveszett utódjával, Horváth Richárddal. Adott egy Hatvant "saját városaként" kezelő országgyűlési képviselő, majd államtitkár, és vele szemben egykori kegyeltje, a tőle függetlenedő, a korábban szintén a Fidesz színeiben induló polgármester, Horváth Richárd.

Sneider Tamás szerint vizsgálni kell, mennyire voltak hatékonyak a beruházások és volt-e korrupció.

Egyúttal kifogásolta az 1,8 milliárd forint értékű erdőteleki kastélyfelújítást is. Bírálatát azzal magyarázta, hogy a teleülésen ezer nyugdíjas és ezer fős cigányság él, a rekonstrukció helyett idősotthont kellene építeni vagy olyan munkahelyeket teremteni, amelyek kitörési pontot jelenthetnek.