Pataky egy zseni: az űrhatalmak ott vannak a Marson, kiegyeztek az őslakosokkal és egyéb lényekkel

A volt rocksztár a TV2 Mokka vendége volt, ahol a NASA legújabb felfedezéséről kérdezték. A biztonság kedvéért papírt is hozott magával, hogy ne hibázzon.

Mi lett volna, ha nem hoz?

Nem érti, hogy a NASA most mit akar beadagolni, mert 1964 óta a Szovjetunió, az USA, valamint Kína közös kutatási programokban vesz részt a Naprendszerben és azon kívül. Azt csak zárójelbe teszem hozzá, hogy a szovjetek már aligha, de ne akadjunk ki ilyen apróságokon. A lényeg ezután jött.

Klasszikust csak szó szerint.

1964 óta a Szovjetunió, USA és Kína a Marson létező program szerint ott vannak, kiegyezve az őslakos marsiakkal és a Szíriusz A-ról és B-ről érkező egyéb fajokkal.

Ezután valamiért megkérdezték tőle, hogy hisz-e a földönkívüliekben, mert ebből még nyilván nem volt elég egyértelmű. A válasz azonban nem egy sima igen volt, hanem az, hogy ő a teremtésben hisz, de úgy mellesleg, nem hisz, hanem tud. Tud dolgokat.

A marsi életre csipőből magyarázatot ad, miszerint az átlaghőmérséklet ott 17 és 21 fok között van, vizekkel, árkokkal, és létezessel.

Ne hülyéskedjünk gyerekek, tényleg ne menjünk már vissza az őskorba.

A NASA felfedezését pedig játszi könnyedséggel bemutatta egy parádés éttermes példán keresztül. Az adott helyen kiváló konyha van, séfekkel, finomabbnál finomabb ételekkel, ám te mégis csak pirítóst kaphatsz. A pincér pedig azt mondja neked, hogy csak ez van. Így már minden világos.

Már csak azt nem értem, hogy ezt a jól felkészült urat miért nem alkalmazza valamelyik űrkutatási hivatal?

Itt van a videó is.