Ilyen, ha Mészáros Lőrincet hagyják építkezni: robog a csapata az Európa Liga felé

Felemás hétvégéje volt Mészáros Lőrinc futballmogulnak.

Az NBII-ben szereplő Puskás Akadémia nem tudta kihasználni, hogy üldözője, a Soroksár csak egy döntetlenre volt képest Zalaegerszegen, Pintér Attila csapata ugyanis szintén csak egy pontot tudott elhozni Csákvárról. (Érdekesség, hogy a soroksáriak a 96., a felcsútiak a 90. percben kaptak gólt.) Nagy baj azért így sincs, a Puskás továbbra is vezeti az NBII-t, feljutásuk szinte már biztosra vehető.

Az utolsó percben kapott gól viszont valószínűleg a koncentráció hiányára utal, ami érthető is: ugyan ki tudna fejben végig ott lenni a pályán, mikor a csapat tulajdonosát rendszeresen támadja a sajtó?

Szerencsére akad ellenpélda is: Horvátországban senki sem piszkálja a kiváló üzletembert, sőt, hálásak neki, így ottani csapata, az Osijek (melynek szponzorai a magyarországi közbeszerzéseken taroló cégek, és ha minden jól alakul, a magyar milliárdos hamarosan stadiont is építhet) kezd magára találni. A legutóbbi fordulóban 4-0-ra verték az RNK Split csapatát, miközben az őket üldöző Hajduk Splitnek csak egy döntetlenre futotta a Slaven Belupo ellen, így a Mészáros-csapat stabilan őrzi harmadik helyét a horvát bajnokságban. Ha a bajnokság végéig sikerül dobogón maradni, Mészáros csapata játszhat az Európa Liga selejtezőjében is.

Emlékezetes: mielőtt a felcsúti polgármester megvásárolta volna a csapatot és kalandos úton a klubhoz irányította volna a magyar adófizetők pénzét, az eszéki csapat még a kiesés ellen küzdött.

Ez is a mi közös sikerünk, legyünk rá büszkék!