A Google alapítói repülő motort és léghajót fejlesztenek

A Google is zseniális projekt volt, de az innovatív elmék nem nyugszanak. 

Repülő motor

A repülő motort már be is mutatta a Kitty Hawk amerikai startup, melyről alább egy videó is megnézhető.

A céghez köze van a Google-alapító Larry Pagenek is, de a vezető is az a Sebastian Thun, aki még a keresőóriás önvezető autóján dolgozott. A Kitty Hawk Flyert már idén év végén elérhetővé szeretnék tenni a vásárlók számára - írja a Techcrunch.

A repülő motort a víz fölötti repülésre tervezték, vannak úszótalpai, így le is tud szállni például egy tóra. Egyik betegsége, hogy iszonyú hangos, de ezen még dolgoznak. Mind a nyolc rotor teljesen elektromos hajtású.

Ami pedig jó hír a potenciális vevők számára, hogy az amerikai légügyi hatóság (FAA) az ultrakönnyű kategóriába sorolta, így jogosítvány nélkül is lehet majd vezetni kisforgalmú helyeken.

Léghajó

A Google egy másik alapítója, Sergey Brin pedig egy léghajó fejlesztésén dolgozik a Bloomberg szerint. A lap úgy tudja, hogy a modern Zeppelin a NASA Ames Kutatóközpontjában készül, méghozzá a kettes hangárban.

Sergey Brin állítólag akkor döntött léghajófejlesztés mellett, mikor meglátogatta az Ames központot, ahol megtekinthető az amerikai haditengerészet XX. századi USS Macon nevű óriási léghajója is. Ez annyira megtetszett neki, hogy úgy döntött, ő is csinál egyet – a fémváz állítólag már el is készült.