Kipróbáltuk: Annyiszor töltheti ki a kormány kamukonzultációját egy ember, ahányszor csak akarja

Pénztáros Lőrincként, Hörcsög Andyként és Médiamogul Árpádként is sikerült.

Nos, úgy tűnik, immár sokadjára kellett csalódnom a Fidesz-kormányzatban, azon belül is a hitelesség súlya alatt lassan Palpatine császár élő hasonmásává aszó Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodában.

Nem elég, hogy a rendszer Pénztáros Lőrincként,

Hörcsög Andyként,

de még Médiamogul Árpádként is engedte kitölteni a kamukonzultációt.

Annyit azért érdemes tudni, hogy még a legértelmetlenebb, öt perc alatt összedobott online petíciók platformjai is veszik arra a fáradságot, hogy küldjenek egy validáló linket tartalmazó visszaigazoló e-mailt, hogy tényleg valós adatokkal töltöttük-e ki őket.

Nos, az úgynevezett "Nemzeti" Konzultáció esetében erre hiába várunk: mindhárom alkalommal elegendő volt igazolnom, hogy "nem vagyok robot", illetve opcionálisan bepipálnom, hogy akarom-e, inzultáljon tovább a kormány, vagy sem (az sem változtatott az ellenőrzés elmaradásán, ha nem azt jelöltem be, hogy hagyjanak békén),

nagyon szépen megköszönték a hozzájárulásomat a színjátékhoz, és már mehettem is dolgomra.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy Rogán Antal minisztériuma napok óta képtelen választ adni arra a rém egyszerű kérdésre: mégis milyen módszerrel állapítják majd meg, hogy valós magyar állampolgárok töltötték-e ki eddig oly nagy számban a kérdőívet az interneten?

E mögött az az egyszerű magyarázat húzódhat meg, hogy az online térben a kérdésekre valószínűleg ugyanaz a fideszes/fidelitasos trollhadsereg válaszolgat nagy erőkkel, akik e cikk alatt is el fogják mondani: még mögöttük is Soros György áll, a migránsok pedig már Mészáros Lőrincet is megerőszakolták, tehát a Jobbik hazaáruló...

A Fidesz hallgat és kommentelői mögé bújik - tényleg utat nyithatnak a migránsoknak

A bejelentésre reagálva Vona Gábor, a Jobbik elnöke Facebook-oldalán azt írta: "Orbán hülyének nézte a saját szavazóit és a magyar társadalmat. Azt mondta folyamatosan, hogy ez a legfontosabb kérdés, és íme, letette a fegyvert. Részéről jöhetnek a bevándorlók."