Német luxusautók lízingelésével foglalkozik a Mercedes börtönviselt sofőrje

A Mercedest vezető M. Richárd a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt, évekig börtönben is ült. A férfi állítja, hogy ő szabályosan közlekedett a gépjárművével és a másik sofőr volt, aki nem tartotta be a szabályokat. Több tanú szerint azonban az M. Richárd által vezetett Mercedes érkezett nagyon gyorsan kereszteződéshez. A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit. A privatkopo.hu utánanézett, hogy M. Richárd miből él és miből futja neki több tízmilliós luxusautókra.

A lap azt írja a bírósági eljárás irataira hivatkozva, hogy az erős fizikumú M. irányította azokat a „katonákat”, akik a Radnai László vezette bűnszervezetnek dolgoztak. Egy olyan autós céget működtettek, amely Németországból behozott, német rendszámú autókat adott tartós bérletbe, Budapesten több tucat ilyen autó is futott. M. 2015-től külön vált, és német banki finanszírozással, Németországban bejegyzett cégen keresztül luxusautókat ad (36-48 hónapra) tartós bérletbe Magyarországon.

„A gépkocsi értékétől és a bérleti konstrukciótó függően, 20-25 százalék saját erő befizetését követően, havi 1000-2000 euro lízingdíj megfizetésével juthatnak hozzá nagy értékű, német rendszámú autóhoz olyanok, akik szeretnék elkerülni, hogy az adóhivatal felfigyeljen rájuk. Ennek a szisztémának ugyanis az a lényege, hogy a valódi bérlő neve rejtve marad a hatóságok előtt. Ezért aztán a kliensek jellemzően olyan személyek, akik nem legális forrásokból finanszírozzák a luxuséletvitelüket, amelynek elengedhetetlen kelléke a méregdrága, nem ritkán 50-60 millió forint értékű autócsoda”

- írja a privatkopo.hu.

A luxusautók magyarországi bérlőinek „igazolást” állít ki a németországi cég, amely lehetővé teszi, hogy magyar állampolgárok Magyarországon használhassák a gépjárművet. A privatkopo.hu úgy tudja: a havi bérleti díjakat az ügyfelek a Nyugati téri Il Classico Italiano étterembe hordják, és adják át bizonylatok nélkül M. Richárdnak, aki 2016 áprilisa óta az étterem ügyvezetői posztját is ellátja. A lap az étterem működését jól ismerő forrásaira hivatkozva azt írja, hogy a számokkal nem stimmel valami.

„Ricsi korábban nem foglalkozott vendéglátással, fogalma nincs a szakmáról, gyakorlatilag semmihez sem ért, a legenda szerint viharos körülmények között, egy elszámolási vita eredményeként került az érdekeltségébe az étterem”

- nyilatkozta a bűnügyi portál forrása.

A privatkopo.hu megkereste M. Richárdot, aki csak annyit közölt:

„Gondolom, tréfának szánta a kérdéseit! Ne haragudjon, de nem vagyok túl vicces kedvemben, így inkább nem reagálok.”

M. Richárdot a Dózsa György úti baleset ügyében tanúként hallgatta meg a rendőrség, a Blikknek azt mondta: „Szörnyű ezt kimondani, de tudomásul kell venni, hogy az élet megy tovább.”

Arról is beszélt, hogy hiába vetik meg sokan, de venni fog egy új autót, és amint az egészsége engedi, újra vezetni is fog.

„Az biztos, hogy anyagilag segíteni szeretném az áldozatok családját, még akkor is, ha szerintem nem én okoztam a balesetet. Felkeresni nem fogom őket, mert azt nem tartanám ízlésesnek”

- mondta a Blikknek.