Zseniális: a legfőbb ügyész felesége után már a lánya is Matolcsynak dolgozik

Így legalább nem kell a gyerek elé menni a melóból.

A 24.hu ír a Matolcsy György vezette jegybank, és a független ügyészséget vezető Polt család közti újabb személyi összefonódásról (egyébként Polt-Palásthy Polt harmadik felesége, Petra nem az ő vér szerinti lánya).

Polt-Palásthy Marianna a személyügyek felelőse, s Matolcsy György elnök és az alelnökök utáni következő szervezeti szinten, ügyvezető igazgatóként foglal helyet a hierarchiában, így – ahogyan a jegybank bármely más munkavállalójának alkalmazása vagy elbocsátása ügyében – alighanem férje lányának esetében is tudnia kellett az felvételről, mi több, gyaníthatóan döntési helyzetben lehetett, összegez a lap.

Egyébiránt Polt Petra belenyúlt a jóba, mert az egyetemen elvégzése után ifjú hölgy első munkahelye az MNB (január elseje óta) - így valószínűleg neki sem lesz majd nehéz saját lábára állnia.

A lap megemlékezik arról is, hogy a kereskedelmi banki szférában jogászi területen egy kezdő vagy legalábbis nagyon kevés gyakorlattal rendelkező munkatárs havi bruttó 400-600 ezer közötti fizetést kaphat. Piaci hírek szerint a Matolcsy-féle jegybank rá tud ígérni a versenyszférában általános bérekre, általában 1,2-1,3-as szorzót emlegetnek. Noha nem tudni pontosan, mennyi a fizetése Polt Petrának, ezt elfogadva az sem kizárt, hogy a havi bruttó 500-780 ezer forint közötti sávba esik a juttatása. Az viszont bizonyos, hogy Polt-Palásthy Marianna – holtversenyben – a második legjobban fizetett jegybanki alkalmazott. Havi bruttó bére 4 millió 950 ezer forint (amit megfejel évi 495 ezer forintos béren kívüli juttatás és az előző évi személyi alapbérének 3,8 százalékát kitevő önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás).

Eddig sem volt meglepő, hogy az ügyészség nem emelte fel a hangját egyetlen MNB-vel kapcsolatos ügyben sem - ezután meg főleg várhatjuk majd ezt Polt Pétertől.