Vona Gábor Orbán Viktornak: "egy lánglelkű ifjú demokratából egy kiégett kommunista lett"

Orbán Viktor képtelen szakítani a kis rögeszméivel.

Vona Gábor "Ne háborúzz, cselekedj!" felütéssel fordult Orbán Viktorhoz, hogy a kormányfő támogassa a Jobbik béruniót megcélzó, európai polgári kezdeményezését. Az ellenzéki párt elnöke felidézte: az Európai Bizottság befogadta a béruniót, Brüsszel szerint jogilag és gazdaságilag is megalapozott az elképzelés.

Vona kitért arra is, hogy a bérunióval az egyenlő munkáért egyenlő bért elvét ültetnék be az EU működési alapelvei közé egy szolidáris és szociális uniós berendezkedés érdekében.

A jobbikos politikus arra is emlékeztetett, hogy Orbán Viktornak nem szokása mások kezdeményezésének támogatása, ami abból is látszik, ahogy a bérunióhoz áll, miközben "tízből kilenc háborújának nincs semmi értelme". Vona egyébként úgy látja, hogy a "rögeszméktől vezérelt háborúskodásra" nincs szüksége a magyaroknak.

A jobbikos vezető ezután azt javasolta a kormányfőnek, "jöjjön ki ebből a kis világból", és nézze meg a béruniót.

Mi a fontosabb, a magyar emberek bére, vagy Habony Árpád krokodilbőrtáskája? - tette fel a kérdést Vona Gábor?

Nos, Orbán Viktor valóban nem lépett ki lövészárkából, egyből Vona Gábor személyét támadta, olyan elmés megjegyzésekkel, minthogy a Jobbik elnöke szereti az iszlámot, a migránsokat, a kutyákat és az oligarchákat, majd kijelentette azt is, hogy virágcsokrokkal nem lehet megvédeni a határt - holott a Jobbik volt az első, aki a határkerítést követelte a kormánytól, és ők az egyedüliek, akik az önálló határőrség visszaállítását szorgalmazzák.

Orbán Viktor ezután fölfoghatatlannak nevezte, hogy Brüsszel valaha is olyan politikát gyakorol majd, amely jó lesz a magyar munkásoknak.

Vona viszontválaszában arra figyelmeztetett viszont, hogy nemcsak rá, hanem Orbán Viktorra is igaz, hogy megváltozott:

"egy lánglelkű ifjú demokratából egy kiégett kommunista lett".

Szerinte a kormányfő válaszából is kitűnt, hogy "képtelen kilépni a kis rögszeméinek világából", pedig minden szempontból jót tenne Orbán Viktornak, ha támogatná a béruniót.