Neo-t megszégyenítő Mátrix-mozdulatokkal tért ki Lázár a Farkas Flóriánt érintő kérdések elől

Bravúros. 

A kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón több kellemetlen kérdést is kapott az ORÖ-elnök, kormánybiztos, és fideszes képviselő személyéhez kapcsolódóan - ám a politikus bravúros, akrobatikus mozdulatokkal tért ki mindegyik elől.

Lázár elismerte, hogy az 1,6 milliárnyi uniós támogatás eltüntetésével, és az EMMI szerződésbontásával végződő "Híd a munka világába" program "zsákutca volt", amely "kudarccal végződőtt". Hosszasan sajnálkozott az "ügyet és az eszmét" ért károkról, és arról, hogy ezek után milyen nehéz lesz rávenni a választókat arra, hogy a cigányság felzárkóztatására költsön az állam. 

"Ezek után mindenkinek eszébe fog jutni, hogy, ha egyszer megtörténhetett ez a szabálytalanság, akkor a jövőben is megtörténhet."

 - fogalmazott a politikus. Ám Farkas ügyét csupán "technikai, személyi kérdésnek" nevezte. 

A minisztertől megkérdeztük, hogy nem gyengíti-e még jobban az eleve megrendült bizalmat az, ha a pénzszórásba és vélhetően milliárdos szintű korrupcióba fulladt projekt személyi felelősével, Farkas Flóriánnal a Fidesz a történtek után ismét választási szövetségre lép, és kormánybiztosként is tovább dolgozhat?

Lázárnak ezúttal is sikerült a Mátrix-mozdulat: 

"Mindenkinek viselnie kell a felelősséget saját tevékenységéért"

 - sütötte el az elmúlt években már számtalanszor hallott panelt. Majd légies könnyedséggel elrugaszkodva a kényelmetlen személyi ügyektől, leszögezte, hogy 

"egy hibás projekt miatt a kormány nem vonhatja meg a bizalmat az egész roma közösségtől".

Ezt tényleg tök jó tudni, még, ha Farkasról, és az iránta táplált bizalom kiapadhatatlan forrásáról nem is tudtunk meg semmit. Talán majd legközelebb, a következő "hibás projekt" után.