Csatát vesztett a Fidesz a bandaháborújában: elbukott a lex csicska

A javaslatot egyetlen ellenzéki képviselő sem támogatta.

Valóban komoly bukás lehetett ez a Fidesz számára, és ezt nehezen is viselte Kósa Lajos frakcióvezető, aki keddi sajtótájékoztatóján az egész parlamenti ellenzékről megállapította, hogy "kivétel nélkül mindenki a korrupcióra szavazott". Sőt, a kormánypárti politikus szerint ezután minden egyes korrupcióval kapcsolatos ellenzéki felvetés hiteltelen.

Közölte, hogy a Fidesznek az a célja, hogy visszaszoruljon a burkolt pártfinanszírozás, és hogy ne tudjon felvásárolni egyetlen milliárdos sem egy parlamenti pártot. Egyébként tett arra utalást, hogy ősszel ismét bedobják a tervényt a parlamenti munkába.

Kósa ezután "sajtó" "hírekre" hivatkozva megismételte a korábban a Jobbik által már megcáfolt számokat, szerinte a legerősebb ellenzéki párt a piaci árnál negyvenszer kevesebbet fizetett a hirdetéseiért.

Nem vacakolt: szerinte "egyszerű bűncselekmény" történt, és "minimum áfacsalást" követett el a Jobbik és a Simicska Lajos tulajdonában álló plakátcég, a Mahir Cityposter Kft.

Korábban mindig azzal érvelt a Fidesz, ha valakinek tudomására jut egy bűncselekmény velük kapcsolatban, akkor tegyenek feljelentést. Mi ezért megkérdeztük Kós Lajost, ha ennyire biztosak az áfacsalásban, megteszik-e az ilyenkor elvárt lépéseket - ám a frakcióvezető szerint ez szükségtelen, hiszen nyomoz már a NAV.

Nem árt azonban feleleveníteni, hogy a NAV fegyveres pénzügyőrei olyan szerencsétlen módon sültek fel a hétfői akciójuk során, hogy bár lemásoltak 11 ezer oldalnyi dokumentumot, ám arra már nem volt megbízólevelük, hogy a jobbikos számlákhoz hozzáférjenek - így azok maradtak a Mahirnál.

Ha konteót gyártanánk, akkor mondhatnánk azt is, ez nem véletlenül történt meg, mert így most lehet azzal kampányolni, hogy "nincsenek meg ezek  számlák".

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője is sajtótájékoztatón reagált a parlamenti szavazásra és Kósa Lajos szavaira.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, a Fidesz komoly vereséget szenvedett, miközben a kormánypárt "betegesen fél az ellenzéktől", vaalamint attól, hogy elveszíti a hatalmat, hogy leáll az ország széthordása, és félnek az elszámoltatástól is, amelyet 2018 után a Jobbik-kormány fog végrehajtani - tette hozzá.

Felidézte a pártfinanszírozás kezdetét, az MDF-Fidesz székházmutyit, amely során végül 640 millió forint jutott a Fidesznek (ez mai árfolyamon 5 milliárdot ér), és amelynek egy része az Orbán-családot gazdagította.

Volner János közölte, a Jobbik nem vesz részt abban a G-nap óta tartó bandaháborúban, amelyet maffiamódszerekkel vív a Fidesz Simicska Lajos ellen.

Arcátlan hazugságnak nevezte azt a "sajtóhírt", miszerint 2,5 milliárd forintba került a plakátkampány, hozzátéve: a fideszes matematika szerint számolva a Fidesz 6 milliárd forint felett költött volna a saját választási kampányára - ami viszont szabálytalan.

Vagy nem tudnak számolni, vagy hazudnak - jelentette ki Volner, megállapítva, hogy ez a törvényjavaslat is azt mutatja, hogy egy Orbán-központú maffiaállam kiépítse zajlik.