Nem igazán izgatta fel a németországi muszlimokat a terrorellenes tüntetés

Tízezer embert vártak, csak 1-2 ezren vonultak a terror ellen.

 


Ahhoz képest, hogy tízezer embert vártak, csak kb. ezren-kétezren mentek el arra a kölni tüntetésre, amelyen a Németországban élő muszlimok tiltakoztak a terrorizmus ellen - írja az Index.

A demonstrációt Lamya Kaddor iszlám vallástanár és publicista, és Tarek Mohamad békeaktivitsa szervezte. A berlini, manchesteri, londoni támadások után azt szerették volna megmutatni, hogy a Németországban élő muszlimok is elutasítják az iszlamista terrorizmust. 

A tüntetés elején csak 300-500 ember volt. Alig valamivel voltak csak többen, mint az eseményre nagy számban megjelenő újságírók és tévés forgatócsoportok. Később kb. 1000-2000 ember vonult fel a városban.

Thomas de Maizière belügyminiszter és  Heiko Maas igazságügyi miniszter bírálta az egyik legnagyobb németországi iszlám egyesületet, a Ditibet, amely lemondta részvételét a demonstráción. A Ditib a török kormány vallási hivatalának felügyelete alá tartozik. Távolmaradásukat azzal indokolták, hogy a muszlim antiterrorista tüntetések megbélyegzik a muszlimokat, ráadásul ramadán van, ami a vallásos emberek számára a béke hónapja.