Elhunyt Rubovszky György

A KDNP alapító tagja, országgyűlési képviselője szerdán este hunyt el.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: Rubovszky György, a KDNP alapító tagja, országgyűlési képviselője szerdán este "nemes lelkét visszaadta teremtőjének". 

A 74. életévében elhunyt képviselő 1994 óta volt - egy kisebb megszakítással - a parlament tagja.

Az Országgyűlés honlapján olvasható életrajz szerint Rubovszky György 1944-ben született Budapesten. Édesapja ügyvéd, édesanyja pedagógus volt.

1989-ben a KDNP alapító tagjaként létesítette első párttagságát, 1991-től a KDNP budapesti szervezetének elnöke, 1992-től a párt országos elnökségének tagja, mint ügyvezető titkár, 2002-től a KDNP pártügyésze.1962-ben érettségizett az Eötvös József Gimnáziumban, jogi diplomáját 1970-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte, 1972-ben lett ügyvéd.

1990-ben az őszi önkormányzati választáson a Fővárosi Közgyűlés tagja lett. 1994-ben a KDNP országos listájáról szerzett parlamenti mandátumot, az alkotmány- és igazságügyi bizottság tagja lett. 1998-ban a Fidesz listáján szerzett parlamenti mandátumot, 2002-ben képviselőjelölt, majd 2003 nyarán az elhunyt Varga László helyére behívták az Országgyűlésbe, ahol ismét tagja lett az alkotmány- és igazságügyi bizottságnak. 2006-ban közös jelöltként a Fidesz-KDNP országos listáról jutott mandátumhoz és az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja lett, illetve a KDNP frakcióvezető-helyettese.

2010-ben ismét a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként szerzett mandátumot, a KDNP frakcióvezető-helyettese, illetve a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke, valamint az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja volt, 2014-től pedig az igazságügyi bizottság elnöke és a törvényalkotási bizottság tagja volt.

A Jobbik őszinte részvétét fejezi ki Rubovszky György kereszténydemokrata honatya halála miatt. Osztozik a család, a barátok és az ügyvéd-képviselő tisztelőinek fájdalmában. Isten nyugosztalja! - írta közleményében elsőként Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.