„Ne érezzem úgy, hogy a családnevem bármiben gátol” - ezt a tanácsot adta Matolcsy a fiának

Szerdán hivatalosan is az ifjabb Matolcsy lett az Origó tulajdonosa.

Az interjúból az is kiderült, hogy a vállalkozásai által termelt jövedelemből tudta megvásárolni a kormányzati propagandát ömlesztő híroldalt. Az ifjabb Matolcsy szerint azonban az Origó nem propagandaoldal.

„Az ellenzéki médiumok beállították az Origót úgynevezett propagandaportálnak, amit én egyszerűen a konkurensek lejáratási kísérletének tartok.”

Hozzátette: az oldal korábban olyannyira „kimért hangvételű” volt, amihez képest bármiféle elmozdulás heves reakciókat váltott volna és váltott is ki.

„Az oldalnak az utóbbi időben kezdett kialakulni egy határozott arcéle, amely elkötelezett olvasótábort hozott magával, és én ezt szeretném továbbépíteni. Konzervatív, polgári hangvételű lap működtetését tervezem.”

Arra a kérdésre, hogy kért-e tanácsot az édesapjától, Matolcsy Györgytől, azt válaszolta:

„A tranzakcióval kapcsolatban nem kértem tőle tanácsot, de megkérdeztem, hogy politikailag mekkora kárt okozhat neki a negatív médiavisszhang. Ő rám bízta a döntést, ne érezzem úgy, hogy a családnevem bármiben gátol.”

A Magyar Időknek arról is beszélt, nem tartja kizártnak, hogy a cégcsoporton belül baloldaliak megszólítására is létrehozzanak egy brandet.