Osztrák házaspárt gyilkolt meg és gyújtott fel egy muszlim férfi

Valószínűleg politikai nézeteik miatt támadt rájuk a tunéziai származású férfi.

Az MTI jelentése szerint az elkövető 1989-ben költözött Ausztriába. 2011-ben állatkínzásért feljelentették és elítélték, amiért akkor a szabadságpárti képviselőt tette felelőssé. A most meggyilkolt házaspár fia szintén a szabadságpárti tartományi vezető munkáját segítette. A hatóságok valószínűsítik, hogy pártszimpátiájuk miatt támadt rá áldozataira.

Az 54 éves elkövetőt a házaspár korábban még anyagilag is támogatta, ám a férfi vélhetően a vallása és származása miatt szerzett negatív tapasztalatokért az Osztrák Szabadságpártot tette felelőssé, és a párthoz kötődő idős házaspáron akart példát statuálni.

Ezért pénteken egy övvel, farúddal, késsel és benzintartállyal felszerelkezve érkezett az idősekhez, a nőt megfojtotta, a vak férfit leszúrta és a bottal agyonütötte, majd felgyújtotta áldozatait.  

Az üggyel kapcsolatban Christian Kern osztrák kancellár megdöbbenésének adott hangot, hozzátéve, hogy az ilyen társadalmi összetartást romboló bűntetteket a legszigorúbban kell elítélni. Heinz-Christian Strache, Az Osztrák Szabadságpárt elnöke Facebook-bejegyzésben mondta el, hogy mennyire mélyen megrázták a történtek.