Nem hiszi el: Halász János megtartotta a kovácsbélás sajtótájékoztatót, de szóltunk neki, hazudik

Pedig még fényképeket is vittünk neki.

Abháziában bujkál? Brüsszeli fotókkal cáfolta a kormány lapjának hazugságát Kovács Béla

Abháziában gyógykezelik Kovács Bélát, a Jobbik EP-képviselőjét, így szinte biztos, hogy az ellene költségvetési csalás miatt indult ügyben nem tudják kihallgatni a magyar hatóságok, mert a szakadár országból még nemzetközi körözéssel sem lehet hazahozni.- állította keddi számában a kormánypárti Magyar Idők, a hírt pedig szinte a teljes magyar sajtó átvette.

Na most, 11 óra 15 perckor még azt hittük, hogy Halász János azért késik, mert ismételten megváltozik a sajtótájékoztató témája, mert a kormány által finanszírozott portálon kívül esetleg egy másikat is elolvas a Fidesz valamelyik asszisztense. De nem!

Ha hiszik, ha nem, Halász János negyedórás késéssel megtartotta a Magyar Idők cikkéből a sajtótájékoztatóját.

Most bemutatjuk, hogyan is zajlott, amikor kérdéshez jutott az Alfahír:

-Igazából meglepődtem, azt hittem azért késik, mert elolvasta a friss híreket, miszerint Kovács Bélát nem Abháziában, hanem Brüsszelben gyógykezelik, méghozzá az Európai Unió orvosai. Hoztam Önnek fényképeket is, ha esetleg nem tudta megnézni a Facebook-oldalán, vagy a mai hírekben. Kovács Béla a mai lapokat olvasgatja Brüsszelben, az Európai Parlament épülete előtt. Tehát semmiféleképpen nincs Abháziában, igazából nem is értem, miről szólt most ez az egész...

-Működik a hálózat.

-Ez nem hálózat...

-Maga attól a szervezettől jön, amelyet az az alapítvány pénzeli, amit az előző évben 200 millió forint támogatást kapott a Jobbik pártalapítványától.

-De nem mi hazudtunk erről.

-Van-e más kérdése?

-De ez egy hazugság volt így?

-Van-e más kérdése?

-Azon kívül, hogy miért hazudtak?

-Nem volt hazugság. Önök 200 millió forintot kapnak...

-Hát, de nem ott van.

-Ön a fizetését is ettől kapja, Ön a Jobbiknál dolgozik...

-Nem a Jobbiknál dolgozom.

-Most mondom. Egy alapítványnál...

-De ez, hogy jön ide ahhoz, hogy Ön azt mondja egy emberről, hogy Abháziában van, miközben Brüsszelben van. Én hogy jövök ide?

-... ön attól a médiától jött. Van-e más kérdése?

-Hogy jön ide ahhoz az én személyem, hogy Kovács Béla hol van?

-Van-e másik kérdés?”

Az MTI valamit kihagyott, elhallgatott, ilyesmi... :)

"Halász: Kovács Béla bujkál a nyomozóhatóságok és az igazságszolgáltatás elől Budapest, 2017. július 4., kedd (MTI) - Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője hetek óta eltűnt a nyomozóhatóságok és az igazságszolgáltatás elől - mondta a Fidesz frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Halász János közölte: a magyar és az európai politikai életben is példátlan, ami a Jobbiknál zajlik. Felszólította Vona Gábor pártelnököt, árulja el, mit tud Kovács Béláról. A Jobbik kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított brüsszeli képviselője egyszerűen eltűnt, "felszívódott" a nyomozóhatóságok elől, és a keddi a hírek szerint Budapesttől 2500 kilométerre, Abháziában gyógykezelik - mondta. A Fidesznek az a kérdése, hogy Vona Gábor és a Jobbik vezetésének tudtával bújtatják-e Kovács Bélát, éppen ott, ahol az orosz titkosszolgálat munkatársait szokták elrejteni - közölte. Felidézte azt a korábbi hírt is, miszerint egy ismert fehérorosz oligarchán keresztül orosz források évek óta támogatják a kelet-európai, nyugatellenes mozgalmakat, köztük a Jobbikot. A hírek szerint a most "felszívódott" Kovács Béla lehetett a Jobbik "táskás embere". Szerinte az, hogy Kovács Béla "Abháziában bujkál a hatóságok elől, felér egy beismeréssel". Kitért arra is, hogy az Egyesült Államok titkosszolgálata is vizsgálja az egyes unióellenes európai pártok, így a Jobbik körüli gyanús orosz pénzmozgásokat."