Összeáll a Fidesz az MSZP-vel Újpalotán?

A fideszesek le akarják váltani a polgármestert Újpalotán, ehhez egy szocialista képviselő asszisztál. Az ülés elmarad, de a történet folytatódik.

Az ülés napirendjén szerepelt a fideszes Agárdi János képviselő által kezdeményezett fegyelmi eljárás a polgármester ellen, aki a fideszes többség szerint elmulasztotta egy óvodai és bölcsődei felújításokról szóló határozat végrehajtását.

Hajdu László polgármester közölte, hogy szerinte túlárazás történt, ezért nem hajtották végre a felújítást, amit már korábban sem támogatott. A felújításra eredetileg 280 millió forintot kívántak fordítani, de a kerületi gazdasági működtetési központ vezetője jelezte, ennyiért senki nem vállalja a felújítást, csak 77 millió forinttal többért. 

A polgármester szerint újra ki kellene írni a közbeszerzést, ami semmilyen akadályba nem ütközne. Nem csak a 77 milliós többlet miatt, hanem azért, mert a közösség pénzével gazdálkodnak, és „nem a saját pénzüket osztogatják”.

A fegyelmi eljárást lefolytató bizottság MSZP-s tagja, Móricz Eszter a teljesen megtelt ülésteremben, a napirendi pontokról szóló döntés előtt mondott hozzászólásában visszautasított minden olyan feltételezést, amely szerint a Fidesszel bármilyen háttéralkut vagy megállapodást kötött volna, ám ezután kivonult a teremből, amivel a Fideszt támogatta, hiszen nélküle nem volt meg a szükséges képviselő a határozathozatalhoz.

[video:https://youtu.be/xpF4KRIuvzs]