Pintér Sándor levelét megírta

A szexuális másságot hirdető nemzetközi lobbi mellé állt a kormány.

Elutasította Pintér Sándor belügyminiszter azt a jobbikos kezdeményezést, hogy a Budapest Pride idejére hozzanak létre egy csoportot, amely a közerkölcsbe ütköző megnyilvánulások ellen azonnal felléphetne és megelőzhetné a társadalom többségének vallásos és egyéb érzéseit sértő megnyilvánulásokat. 

Pintér: lehet feljelentést tenni!

Nem áll fenn a Budapest Pride megtiltását megalapozó körülmény a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálata szerint

- írta három jobbikos országgyűlési képviselőnek Pintér Sándor. A belügyminiszter elutasította Hegedűs Lorántné, Sneider Tamás és Bana Tibor kérését, akik azt javasolták, hogy hozzanak létre a Budapest Pride idejére egy csoportot, ami azonnal felléphetne az előző évek botrányos, a magyar társadalomban megütközést kiváltó, az emberek vallásos érzéseit sértő jelenetekkel szemben.

Pintér leszögezte, hogy nem tartják indokoltnak a kontroll csoport létrehozását. A belügyminiszter szerint annak szerepe és jogállása meghatározhatatlan, tényleges jogosultságai pedig nem mutatnak túl bármely más személy azon jogán, hogy büncselekményre vagy szabálysértésre utaló körülmény észlelése esetén bejelentést vagy feljelentést tehet.

Nem találták meg az inzultáló prájdost

Tegyen be- vagy feljelentést - javasolja a belügyminiszter ha valaki bűncselekményt vagy szabálysértést észlel a rendezvényen. A jobbikos képviselők írásbeli kérdésükben felidézték, hogy 2014-ben a Budapest Pride egyik aktivistája a magyar fővárosban élő, amerikai állampolgárságú William Theodoracopulos inzultált egy a rendezvény ellen jogszerűen tiltakozó személyt.

Az esetet rögzítette az ATV kamerája is. A hatóság felé bejelentett tüntetésen résztvevő állampolgárt nem védték meg a rendőrök, a sértett magánindítványára tett feljelentése pedig nem vezetett eredményre.

A bíróság elrendelte ugyan az inzultáló Pride-aktivista körözését, de annak lakhelyét a nyomozó hatóság nem tudta megállapítani

- emlékeztették az ellenzéki politikusok Pintért.

Félrenéznek a hatóság emberei

A három jobbikos országgyűlési képviselő arra is felhívta a belügyminiszter a figyelmét, hogy minden évben súlyos provokációk fordulnak elő a Budapest Pride rendezvényén, a résztvevők között rendszerint vannak olyanok, akik olyan elemekkel készülnek a felvonulásra, amelyek az égvilágon semmiféle összefüggésben nincsenek a hagyományostól eltérő szexuális beállítottságú személyek jogaival, ellenben sértik a vallásukat gyakorló keresztényeket. 

Keresztény jelképek, egyházi kellékek szentségtörő használata előfordult már a Pride megmozdulásán, ami joggal váltotta ki a hazai társadalom felháborodását. A jobbikos politikusok a belügyminiszterhez írt kérdésükben megjegyezték, hogy a gyülekezési, a vélemény- és szólásszabadságon messze túlmutató jelenségek a harmadik Orbán-kormány ideje alatt is zavartalanul folytatódhattak, a rendőrség munkatársai – talán a kormány részéről jelentkező igényeknek engedve – rendszerint félrenéztek.

Kiváltságosok 

Az ellenzéki képviselők már tavaly is felvetették a társadalom vallási és egyéb érzékenységét sértő megnyilvánulásokkal szemben a helyszínen azonnal fellépő csoport létrehozását. Akkor azzal hárította el a Belügyminisztérium a kérést, hogy a rendőrség 

„biztosította a közrend és közbiztonság fenntartását, a gyülekezési és véleménynyilvánítási jog gyakorlását, illetve a rendezvényen részt nem vevők jogait is”.

A Jobbik politikusai az alaptörvényre hivatkozva megjegyezték, hogy bár az kimondja, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő, de ezek a jelenségek azt a látszatot keltik, mintha lennének egyenlőbbek is. Az Alaptörvény szerint a véleménynyilvánítás szabadsága nem irányulhat pl. a vallási közösségek méltóságának a megsértésére, évente legalább egyszer ezt a hatóságok figyelmen kívül hagyják. 

A 2014-es eset pedig arra utal, hogy hiába definiálja törvény a garázdaság tényállását, ha valaki "prájdoló", ráadásul külföldi állampolgár, akkor nem érvényesül a jogegyenlőség, és ezekben az esetekben már a felvonulás résztvevőit a többségi társadalommal szembeni kiváltságok illetik meg.

Kit választ a kormány?

A Jobbik országgyűlési képviselői szerint elvárható lenne, hogy a kormány a rendkívül erős nemzetközi lobbi igényei helyett a társadalom részéről jelentkező törvényesség igényének kívánjon megfelelni! Az ellenzéki párt szerint a nyomozóhatóságok munkatársainak minden esetben fel kellene lépnie a rendezvényen tapasztalható,

"destruktív devianciáról árulkodó megnyilvánulások"

ellen, amelyek nem az utcára valók, a közerkölcs, a jó ízlés és az ifjúság védelme is megköveteli ezt.

Soros lobbija mellé áll az Orbán-kormány

A Fidesz szolgálatába szegődő sajtó az elmúlt hónapokban többször, nagy terjedelemben foglalkozott azzal, hogy Soros György milyen hazánkban működő szervezeteket támogat. A cikkeikben megállapították, hogy a migránsok mellett a másik kiemelten szponzorált kör a szexuális másság mellett kiálló szerveződések.

A Labrisz Leszbikus Egyesület a vidéken folytatott tájékoztatói tevékenységéhez kapott Sorostól támogatást, míg a Transvanilla Transznemű Egyesület és a Szivárvány Misszó Alapítvány a leszbikus, homoszexuális, biszexuális és transzneműek érdekképviseletéért. Mindezeket, illetve a Jobbik képviselőinek adott belügyminiszteri választ figyelembe véve elmondható, hogy az Orbán-kormány a jogszabályok be nem tartatásával bátorítja a Soros által támogatott szervezeteket.