A hétvége képe: döntsd meg a kapitalizmust, és lőj egy szelfit Iphone-nal!

Következetesség lvl 999999. 

A képen látható, kifogástalanul ápolt szakállal, belőtt séróval, okostelefonnal fotózkodó képét a Spiegel tudósítója osztotta meg a Twitteren.

A bejegyzés alatt egy hozzászóló megerősítette, hogy nem egy montázsról van szó, mert ő maga pár méterrel arrébb állt az ominózus jelenetnél. A fotóhoz rengeteg komment érkezett. A legjobban talán a The European Post Faceboook bejegyzése foglalja össze az ordító ellentmondást:

"Az érzés, amikor romba döntöd a kapitalizmust, de képtelen vagy megállni, hogy készíts egy szelfit az Iphone 7-eseddel."

A nagy nemzetközi gazdasági tanácskozások idején rendre zavargásokba torkolló tiltakozásokat szervező fiatalos balos és szélsőbalos csoportok nem csak ideológiai hátterük miatt állnak viták kereszttüzében. A globális piacgazdaság igazságtalansága, vagy multik felelőtlen, pénzéhes környezetpusztítása terén nehéz elvitatni a "Fekete Blokk" utcai harcosainak igazságát. Ám sokan úgy vélik, csupán elkényeztetett felső-középosztálybeli, vagy elit csemetékről van szó, akik szüleik pénz-és fogyasztás központú értékrendje ellen lázadva, vagy akár csak egyszerűen brahiból vonulnak utcára. Ez a fotó kétségtelenül erre az értelmezésre erősít rá. 

Ugyanakkor attól, hogy a lángoló barikád előtt tényleg elég viccesen fest egy frissen olajozott szakállal Ájfont szorongató hipszterforradalmár, sem Merkel, sem Trump, sem Putyin nem lesznek jobb arcok, és a kapitalizmus sem lesz igazságosabb rendszer.