Milyen érdekes: elküldték a Postától a jobbikos képviselőt, a Fidesz órákkal később cikkben röhögött

Ugyan, biztosan nincs összefüggés.

A Postánál egy hónapos próbaidejét töltötte be Bobák Zsolt jászberényi jobbikos önkormányzati képviselő. Azt mondja, úgy fogott bele a munkába, hogy már nagyjából fél éve postáshiánnyal küzdött a vállalat a környéken.

Ennek ellenére a próbaidő végén, múlthét pénteken azzal az indokkal küldték el, hogy túl sok a postás.

Persze a próbaidő alatti felmondást nem feltétlenül kell megindokolni, de Bobák Zsolt állítja, munkájával elégedettek voltak. Ami ennél sokkal érdekesebb, az az, hogy a Fidesz mindenkinél korábban,

igazából túl korán is

reagált arra, hogy egy jobbikos képviselő, magánszemélyként, családfenntartóként, új állás után kényszerül nézni.

És hogy milyen volt ez a reagálás? Na az a kemény.

Először is vérprimitív. A Fidesz egyik helyi propagandaoldala, az Ébredő Jászság nevű blog hozott le pár órával az eset után egy publicisztikát arról, hogy

  • Bobák Zsolt még postásnak is alkalmatlan
  • De ez nem is csoda, hiszen jobbikos
  • Akik másra sem képesek, mint kátyúkat mutogatni, amiket be kéne foltozni
  • És az ilyen embereket ha a Fideszen múlt volna, még próbaidőre sem vették volna fel

Az írás azon kívül, hogy nagyjából egy besörözött kommentelő, egy 14 éves trollgyerek, és egy művirágos-háttérképes szoci nyugdíjas stíluskeverékéből állt, hordozott még egy jellemvonást:

a gyávaságot.

Ugyanis amint a kommentekben jelezték az emberek, hogy talán magánszemélyként – tehát nem közszereplőként – mégsem kéne ostobának és munkaképtelennek beállítani a jobbikos képviselőt, mert abból bizony per lesz, a cikk eltűnt:

De mivel ez nem a Fidesz sziklaszilárd alaptörvénye, amit folyamatosan lehet módosítgatni, hanem egy cikk, ami perképes, és ami nyilván le lett mentve, így mi is be tudunk belőle mutatni részleteket. Ha hiányolnák a konkrétumokat, a valóságalapot, a kiegyensúlyozottságot, vagy igazából bármit, akkor ne lepődjenek meg:

Szóval így megy ez. Meg megy máshogy is.

A cikk megjelenését ugyanis Facebookon elsőként a Fidesz Jászság oldal osztotta meg, majd nem más lájkolta először, mint a Fidesz helyi országgyűlési képviselőjének, Pócs Jánosnak a fia.

Micsoda véletlenek, nem igaz? Nyilván.

„Amikor elhelyezkedtem ennél az állami vállalatnál, még nem gondoltam, hogy bármi problémám lenne abból, hogy jobbikos képviselő vagyok. De rá kellett arra jönnöm, ez bizony nem így van.”

Jelenleg egy olyan rendszerben élünk, ahol a Fidesz mondhatja meg azt, hogy ki hol dolgozhat, és ha nem vagy benne a sleppjében, akkor ne számíts semmi jóra

– ezeket már Bobák Zsolt közölte velünk, akinek immáron meggyőződése, hogy nem véletlenül küldték el a Postától úgy, hogy jelentkezése előtt még óriási munkaerőhiányról volt szó.

„Máskülönben ez a cikk sem született volna meg egy kormánypárti oldalon pár órával a hivatalos elbocsájtásom után, amiről akkor még rajtam kívül alig tudott valaki.”

Ceterum censeo: bizonyára kevesebb kritikát kapott volna Bobák a fideszes laptól, ha ő is inkább cinkelt közbeszerzések utáni százmilliós visszaosztásokból él meg, mintsem elmenjen "mezei postásnak" dolgozni képviselősége mellett.