"Az egész ügy a Fidesz kitervelt akciója"

Kovács Béla elmondta, legutóbb betegsége miatt nem tudott elmenni a Központi Nyomozó Főügyészég meghallgatására. A Jobbik Európai Parlamenti képviselője hozzátette, neki a legfontosabb, hogy kiderüljön az igazság és lezáruljon az eljárás.

Kovács Bélát két bűncselekménnyel gyanúsította meg, illetve készül meggyanúsítani az ügyészség. Az első eljárásban még több mint 3 évvel ezelőtt, 2014 áprilisában tett feljelentést az Alkotmányvédelmi Hivatal, míg az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlása alapján, fiktív gyakornoki foglalkoztatás gyanújával, költségvetési csalás miatt indult másik nyomozásban tavaly szeptemberben kérték a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Az európai parlamenti képviselő már nagyon szeretné, ha tisztázhatná magát és pont kerülne az ügy végére, ugyanis számára egyértelmű, hogy ez az ügy egy jó előre kitervelt akciója a Fidesznek ellene és az általa képviselt párt, a Jobbik ellen. Furcsának tartja, hogy három és fél éve még mindig csak gyanúsított, de vádemelés nem történt ellene.

Ahogy azt sokan megjósolták, sikerült elhúzni ezt az ügyet is a 2018-as választási kampányig.