2017. 07. 21. 18:16

Jobbik: A rögeszmés Orbán valódi háborúba vezetné az országot

A Jobbik közleményben reagált a kormányfő péntek délelőtti rádiós interjújára. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy a V4 (visegrádi négyek) kifejezte csatlakozási szándékát a német és olasz néppárti belügyminiszterek javaslatához, amely szerint Líbiában kell megállítani a bevándorlást. Arra a felvetésre, hogy a szétszabdalt észak-afrikai ország egyik kormánya nem kér az EU segítségéből, azt felelte: ott katonai akciókat kell végrehajtani. Részleteket nem említett, mert "katonai akciókról nem így szoktak beszélni".

A Jobbik szerint a kormányfő ezzel a kijelentésével azt jelezte: Magyarországnak háborúznia kéne Líbiában az ottani migránskérdés megoldása érdekében. Az ellenzéki párt közleményében határozottan ellenzi, hogy „Orbán magyar vért ontson Afrikában”, ezzel együtt a terroristák célpontjává tegye Magyarországot, miközben a magyar határőrséget nem volt képes felállítani.

„A magyar katonák a magyar határt védjék, Líbiában tegyenek rendet azok, akik szétbombázták. Orbán Viktor pedig térjen végre észhez, és ne tegyen olyan felelőtlen nyilatkozatokat, amelyek veszélybe sodorhatják országunk biztonságát, a magyar emberek békéjét”

- olvasható a párt közleményében.