Emlékeznek még? A Fidesz politikusa „hülye vén kurváknak” nevezte a nyugdíjasokat

A kormányzati propaganda ismét padlógázig nyomja a hazugságkampányt, és azzal vádolja Vona Gábort, hogy egy Facebook-bejegyzésében hárommillió időskorút sértett meg. A Jobbik elnöke valójában arról írt, hogy a Fidesz manipulálja a nyugdíjasokat, az aljas orbánizmus játékszereivé váltak, és miközben a magyar fiatalok elmenekülnek Magyarországról, addig az itthon maradt szüleik, nagyszüleik pedig „egymást eszik keserű lélekkel, a megegyezés és a közös országépítés reménytelenségével”.

Vona ugyanakkor a Facebook-bejegyzése elején a félreértések elkerülése végett leszögezte, őszinte szeretettel üdvözli azt a sok-sok nyugdíjas honfitársát, aki képes a politika manipulációjától függetleníteni magát.

„Szavazzon bárkire is jó egészséget és sok boldogságot kívánok neki!”

– írta.

Ehhez képest a fideszes kampánygépezet máris lejárató üzemmódba kapcsolva Vona Gábornak támadt. Sajtótájékoztatón és közleményben szajkózzák a hazugságokat, közben a cilinderből olyan állítólagos nyugdíjas szervezeteket húztak elő, akiknek korábban szinte semmilyen tevékenységéről nem lehetett hallani és tudni.

A Fidesz pont azt teszi most, manipulálva a közvéleményt, amire Vona Gábor figyelmeztetett a Facebook-oldalán.

A kormánypárt azonban szépen rejtegeti a feledés homályában, hogy ha valaki elítélhetően nyilatkozott az időskorúakról, akkor azt pont a tagságukban kell keresni.

Tavaly novemberben Szolnok fideszes polgármestere bekapcsolva hagyta a mikrofonját, és „hülye vén kurváknak" nevezte azokat a lakótelepi idős hölgyeket, akik azért tiltakoztak, mert egy milliárdos úthálózat-fejlesztés kapcsán parkoló épül az emeletes házak közé, és ezért lebontják az ott lévő játszóteret. Szalay Ferenc polgármester véleményéről felvétel is készült.

Áprilisban Bayer Zsolt, a Fidesz házi publicistája is olyat mondott, amivel a nyugdíjasokat is megfenyegette. Bayer a Karc FM-en arról beszélt, miután civilek mentek be az igazságügyi bizottság ülésére a civiltörvény vitáján, hogy

„ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a Parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön.”

Mint kiderült, a civilek között a Nyugdíjasok Országos Képviseletének tagjai is részt vettek. A vérgőzős fenyegetésről Orbán Viktort is megkérdezte az ATV a parlament folyosóján, de a kormányfő kitért a válaszadás és a bocsánatkérés elől, csak annyit mondott:

„Örülök, hogy élek egyelőre. (…) Nem láttam, nem tudom kommentálni, de ha láttam volna sem kommentálnám, mert nem az én dolgom.”