„Aki ilyet tesz, azt nem öt napra, hanem örökre el kell tiltani az állatoktól”

Az RTL Klub még hétfő este mutatott be egy riportot egy Bács-Kiskun megyei Mélykút közelében lévő tanyáról, ahol a tömegével szaporított kutyák kínjukban a rothadó haszonállatokat ették.

Megdobálta operatőrünket az állatkínzó

Nem kaptak enni, a legyengült birkákat és lovakat falták fel a kutyák - elképesztő állapotokat találtak állatvédők vasárnap este egy Bács-Kiskun megyei tanyán. Az RTL Híradó operatőrét kerítésléccel próbálta megdobni annak a tanyának a tulajdonosa, akinek a telkén tucatjával haltak éhen és szomjan az állatok Mélykút közelében. A hatóságok minden állatot lefoglaltak.

A magyar törvénykezés elmaradottságát kiválóan példázza, hogy – miként az a riportban is elhangzott – az állatkínzó férfiról már öt évvel (!) ezelőtt is cikkezett a baon.hu. Akkor, 2012. január 12-én azt írták: halmokban álltak a birkatetemek, az élő állatokra pedig szörnyű állapotban találtak rá az állatvédők, és az állatok gazdája január 20-ig kapott haladékot arra, hogy a jószágtartás megfelelő körülményeit megteremtse.
 
Úgy tűnik, ez „sikerült” neki, hiszen tovább folytathatta az „állattartást”. Így eltelhetett újabb öt, kínokkal teli év, és ami a legszomorúbb, hogy most is visszakaphatja őket, ha öt napon belül rendet tesz a portáján.
 
Aztán teljesen nyugodtan folytatódhat az állatkínzás újabb öt évig.

„Felszólítjuk a kormányt, tegyen végre érdemi lépéseket az állatvédelem ügyében, megfékezve az egyre szaporodó állatbántalmazást” - jelentette ki Egyed Zsolt, az Állatvédelmi Kerekasztal létrehozója. A jobbikos politikus azért harcol, hogy az állatkínzókat akár tízéves letöltendőre is ítélhessék.