Annyira vége lett a Csíki sörös háborúnak, hogy a Fradi sört is a Heinekennek adták

A Nemzeti Sport azt írja, hogy a sör nem csak új gyártót, hanem új megjelenést is kap, valamint augusztustól üveges kiszerelésben is kapható lesz.

A sört CBA üzleteiben, valamint a Heineken disztribúciós hálózatán keresztül csaknem 1000 kiskereskedelmi egységben lehet majd kapni.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke, a Ferencváros klubelnöke azt mondta,

„két, a maga területén rendkívül sikeres, elismert, népszerű és komoly hagyományokkal bíró és azokat ápoló fél talált egymásra.”

Büszkeség számunkra, hogy nemcsak Magyarország kedvenc sörét, a Sopronit, de Magyarország kedvenc csapatának sörét is mi állíthatjuk elő - mondta José Matthijsse, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója.

A Fradi sör átadása azért is érdekes, mert akár már szeptemberben tárgyalhatja a parlament a "lex Heinekenként" is emlegetett törvénytervezetet, amit még akkor talált ki a kormány, amikor Heinekennel szembeni pereskedésben a Csíki sör mellé állt.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Lázár János miniszter által az Országgyűléshez márciusban benyújtott törvényjavaslat megtiltaná bármilyen önkényuralmi jelkép - köztük a vörös csillag - kereskedelmi célú hasznosítását, ami nyilván a Heinekenre írt törvényként értelmezhető. Ugyanakkor a szövegezésben szerepelnek kivételezésekre lehetőséget adó kiskapuk is, tehát a vörös csillagos sörmárka minden bizonnyal biztonságban érezheti magát, főleg most, hogy még a pártcsapat sörét is rájuk bízta a kormánypárt igazgatója.