Rács mögött az óbudai macskakínzó rohadékok

Előzetesbe is kerülhetnek. 

Az elkövetők augusztus 1-jén Budapest harmadik kerületében a Szomolnok utcában

élve megnyúztak egy macskát,

aki az orvosi ellátás ellenére elpusztult.

A rémtett elkövetőire az Állatvédő Sereg százezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. 
 
A rendőrök az adatgyűjtés eredményeképpen megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható a 38 éves V. András Semlyéni, és a 24 éves V. Zsolt Mezőzombori lakosok.
 
A két férfit az óbudai járőrök 2017. augusztus 6.-án elfogták, és a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

A két szörnyeteg a jelenlegi szabályozás értelmében ugyan börtönbe kerülhet, de megúszhatják akár pénzbüntetéssel is. A törvények szigorításáért több demonstrációt is tartottak már, legutóbb Fülöp, a halálra kínzott kutya szadista gazdájának háza előtt. A Jobbik júniusban azt javasolta az Országgyűlésben, hogy 5-10 év letöltendő szabadságvesztést szabjanak ki az állatokat szándékosan bántalmazó elkövetőkre. A tervezetet már a bizottsági szakaszban 

elkaszálta a Fidesz. 

Néhány nappal később Lázár János a Kormányinfón robbantotta fel a cinizmusmétert, amikor azt mondta, ő a Jobbikkal ellentétben 

"inkáb embervédelmi ügyekkel foglalkozik". 

Különben is, az ő választókerületében, amely "szegény környék", 

"nem értik, miért fontosabbak az állatok az embereknél."

"Én inkább embervédelemmel foglalkozom" - Lázár tesz az állatvédelemre, és szerinte a választói is

Lázár Jánost arról kérdeztük, miért nem hajlandó még tárgyalni sem az Országgyűlésben a Fidesz az állatkínzást letöltendő börtönbüntetéssel sújtó jobbikos büntető-törvénykönyv módosító javaslatól. A politikus három ponton változtatna a jelenlegi szabályozáson: - Letöltendő börtönbüntetést szabna ki a állatorvosi diploma nélkül állatorvosi tevékenységet végzőknek.