Nagyon jól kereshet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkára

Reggel megírtuk, hogy Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, illetve az Erzsébet Táborok Kft. (amely cég elnyerte a táboroztatásra kiírt 15 milliárd forintos közbeszerzést) vezetője nem Zánkán lakik a táboroztatás ideje alatt, hanem napi 110 ezer forintért bérelnek neki egy luxusszállást a Balaton partján. Na de, most figyeljenek! Kiderült, hogy majdnem olyan hányattatott sorsú a táboroztató, mint a táborozók, ugyanis neki sincs lehetősége nyaralni, csak nem a pénze, hanem az ideje hiányzik.

A bérleti díjra fényt derítő 24.hu ugyan felkereste az illetékeseket a kérdéssel, hogy miért kellett a Balaton egyik legdrágább szálláshelyét kibérelni a főtitkárnak, hogy onnan járhasson be mindennap a zánkai táborba, de nem kaptak választ. 

A cikk megjelenése után az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány azonban közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy a főtitkár monoszlói szállását nem ők bérelték és nem is finanszírozták a bérleti díját. 

A közleményhez csatolták Hornyák reakcióját is.

„A családommal minden évben belföldön nyaralunk. Munkám okán a szabadságomat nyáron nem vehetem ki, így az említett, zánkai táborhoz közeli ingatlant 35 napra, saját költségen, kedvezményes áron béreltem ki a családom számára. Így azidő alatt, amíg a feleségem és gyermekeim pihentek, én a zánkai és fonyódligeti táborokban is el tudtam végezni feladataimat.”

Ha jól számolunk, ez azt jelenti, hogy a mai nappal lezárult, 35 napos nyaralás alatt, kizárólag szállásra 3,85 millió forintot tudott elkölteni a főtitkár. Milyen érdekes lehet ezután beülni az irodába és elgondolkodni azon, hogy épp egy olyan tábort vezetek, ahol a gyerekeknek egy fillére sincs a nyaralásra.

Nem közösködik a rászoruló gyerekekkel, inkább egy napi 110 ezer forintért bérelhető villában lakik

A 24.hu írta meg, hogy a 17 milliárd forint értékű egykori zánkai úttörőtábor tulajdonjogát birtokló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, illetve az Erzsébet Táborok Kft. (amely cég elnyerte a táboroztatásra kiírt 15 milliárd forintos közbeszerzést) vezetője, Hornyák Tibor még véletlenül sem Zánkán, a rászoruló gyerekek között lakik.