Nem találták meg az eltűnt újságíró holttestét az elsüllyedt tengeralattjáróban

A tengeralattjárót lehetséges bűnügyi helyszínként kezelik, és folyik átkutatása - közölte vasárnap Jens Moller Jensen, a koppenhágai rendőrség szóvivője.
    
A 46 éves Peter Madsen tulajdonában lévő tengeralattjárót szombaton kiemelték a Koge-öböl vízéből, kiszivattyúzták belőle a vizet és vasárnap nyomozók, műszaki szakemberek, törvényszéki szakértők vizsgálták át. 
    
A hajó fedélzetén tartózkodott Madsent, akit még pénteken időben kimenkítettek a süllyedő járműből, a rendőrség őrizetbe vette, és egy dán bíró szombaton elrendelte 24 napra vizsgálati fogságát nem szándékos emberölés gyanújával Kim Wall svéd újságírónő eltűnése miatt. A nő a hajótörés előtt a 18 méter hosszú, 40 tonnás UC3 Nautilus tengeralattjárón tartózkodott. 
    
Madsen tagadja a vádat, azt állítja, hogy a róla és hajójáról cikket készítő újságírónőt partra tette csütörtök este egy szigeten a koppenhágai kikötőben, de a nőt nem találják. Eltűnését élettársa jelentette. 
    
A búvárhajót is azután kezdte keresni a dán haditengerészet két helikopterrel és három hajóval, hogy péntek reggel nem tért vissza a megadott időre és a rádiójelekre sem válaszolt.
    
A 2008-ban közösségi finanszírozásból házilag épült, 8 férőhelyes tengeralattjáró a legnagyobb a maga nemében a világon.