2017. 08. 13. 09:36

Érdekes kérdés: ha el is bukik a Fidesz, mit kezdjünk majd velük?

Újabb gigaközbeszerzésen hirdettek nyerteseket, ezúttal is kedvenc cégeinél költ a kormány, most több mint 270 milliárd forintot. Kevesebb mint egy évvel a választások előtt ideje azon elgondolkozni, hogy vajon egy parlamenti őrségváltással legyőzhető-e a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

A HírTV számolt be arról, hogy 271 653 541 500 forintot költ az állami Magyar Közút Nonprofit Zrt. az uniós közbeszerzési honlapon feltüntetett adatok alapján alsóbbrendű utak kisimítására. Hat magyarországi régióban kell a közutakat felújítani vagy fejleszteni. A nyertesek közt nincs nagy meglepetés, a kormány kedvenc cégei viszik a pénz nagy részét. Például Mészáros Lőrinc üzlettársának, Szíj Lászlónak Duna Aszfalt nevű vállalkozása a Dél-Alföld régióban dolgozhat 46 milliárdból.

De most nem is ragadjunk le a jó öreg gázszerelőnél. Vajon mi lesz ezekkel a pénzekkel, illetve azokkal az emberekkel, akik pusztán a politikai kapcsolataik miatt gazdagodtak meg?

Mire lehetne egy esély a politikai változásra, addigra kiépül egy fideszes háttérhatalom? A következő demokratikusan megválasztott miniszterelnöknek a milliárdos fideszes oligarchákkal kell majd egyeztetnie? Tiszta banánköztársaság.