2017. 08. 13. 16:08

Mindenki megnyugodhat: pályázunk a 2023-as atlétikai vb-re

Ehhez viszont stadiont is kell építeni, lévén a 190 milliárdból épülő új Puskás stadion erre nem lesz alkalmas.

A magyar szövetség főtitkára szerint az elmúlt években megmutattuk, hogy tudunk magas színvonalú atlétikai viadalokat rendezni.

Amint arról már korábban is szó volt, a Magyar Atlétikai Szövetség tárgyalásokat kezdeményezett a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (IAAF), hogy 2023-ban Budapest rendezhesse az atlétikai világbajnokságot.

Erről Gyulai Márton, a magyar szövetség főtitkára beszélt az m4sport-nak, aki kiemelte, a Gyulai István emléktorna és az ifjúsági világversenyekkel Magyarország megmutatta, képes magas színvonalú atlétikai versenyt is rendezni. Legutóbb 1998-ban, a régi Puskás stadionban rendeztünk felnőtt világversenyt, akkor az Eb-nek voltunk házigazdái.

Döbbenetes: olyan helyszínt keres a nemzetközi szövetség, ami a legalkalmasabb a rendezésre

A vb rendezés feltételeit ősszel hozza nyilvánosságra a nemzetközi szövetség. Mint azt Gyulai elmondta, elsősorban olyan helyszínben gondolkozik a nemzetközi szövetség, ahol a számos követelmény alapján a legjobb helye lenne a vb-nek.

Mint ismert, a vizes vb-t eredetileg 25 milliárd forintból szerették volna megrendezni, így lett a végösszeg (feltéve, ha nem növekszik még) 170 milliárd. Nyugodtan lehet így számolni az atlétikai vb-vel is.